NA24.no

Fallet i oljeprisen påvirker Statoil-resultatet

Sist oppdatert:
Statoil hadde et justert driftsresultat i fjerde kvartal i fjor på 26,9 milliarder kroner.

Oslo (NTB/Nettavisen): Til sammenligning hadde konsernet et driftsresultat på 42,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2013.

– Statoils kvartalsresultat ble påvirket av det betydelige fallet i oljeprisen. Resultatet ble i tillegg påvirket av spesifikke regnskapsmessige elementer, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Justert driftsresultat for 2014 var 136,1 milliarder kroner, sammenlignet med 163,1 milliarder kroner i 2013.

Reduksjonen på 36 prosent i kvartalet skyldtes hovedsakelig den betydelige nedgangen i væskepriser, og i tillegg bidro lavere europeiske gasspriser og økte avskrivnings- og driftskostnader negativt, rapportere Statoil.

Resultatet er på linje med forventningene om et justert driftsresultat på 26,3 milliarder kroner.

Det justerte nettoresultatet på 4,3 milliarder kroner, ned fra 11 milliarder kroner, skuffer imidlertid i forhold til forventningene på 7,9 milliarder kroner.

Overskuddet ble tynget av en effektiv skattesats på 84 prosent i fjerde kvartal, sammenlignet med et normalt nivå på omkring 70 prosent. Den høye effektive skattesatsen i kvartalet skyldtes hovedsakelig kostnadsførte letekostnader med begrenset skattefradrag, ifølge Statoil.

Statoil varsler også at det vil kutte i investeringsplanene for 2015. For året skal de planlagte organiske investeringer reduseres fra 20 milliarder dollar til 18 milliarder dollar, tilsvarende et kutt på 15 milliarder kroner.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere