NA24.no

Fallet smører Wall Street

Sist oppdatert:
Den dalende oljeprisen gjør at det amerikanske aksjemarkedet ventes opp.

Prisfallet for råolje gir grunnlag for optimisme for investorene ved børsene i USA. Lav oljepris blir som regel tatt godt i mot av Wall Street og fredagens gevinstsikring gjør at aksjemarkedet ligger an til en positiv start på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er tilnærmet uforandret, mens Nasdaq og S&P 500-futuren stiger 0,21 og 0,16 prosent.

Oljeprisen falt i løpet av helgen til under 60 dollar fatet og mandag ettermiddag koster et fat med referanseoljen WTI koster 59,89 dollar. Irans samarbeidsvilje og gjenopptagelsen av produksjonen ved Nord-Amerikas største oljefelt gjør at oljeprisen har fått et fall de siste dagene.

Bullish
Vekstpessimisme bidro til å sende de amerikanske børsene i forrige uke. Fredagens børsfall virker å være bakt inn i markedet, selv om rapportene fra de amerikanske myndighetene var svært negative.

- Tapene var moderat ødeleggende i det veldig kortsiktige bildet, noe som favoriserer en mer defensiv fordøyelig tone denne uken, sier teknisk analytiker Steven Miley i Merrill Lynch til Marketwatch.

- Ikke desto mindre, villigheten vil å fortsatt utfordre motstanden og forsvare viktigere støttefaktorer gjør at vårt fremtidsutsikter forblir bullish inn i fjerde kvartal, fortsetter analytikeren til Marketwatch.

Viktige boligtall
Hewlett-Packard kan også fort komme i fokus etter at selskapets styreleder Patricia Dunn har trukket seg. Konsernsjef Mark Hurd tar over som fungerende styreleder, etter at det gamle styret gjennomført flere omstridte undersøkelser for å finne kilden til en rekke lekkasjer.

Av makrotall vil markedet følge med på tall for salg av eksisterende boliger i august. Markedet venter en nedgang til 6,2 millioner enheter. Den svake utviklingen i boligindeksen til NAHB og at salget av nye boliger har falt langt mer enn salget av eksisterende boliger gjør markedet spekulerer i at nedsiden er større enn oppsiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere