NA24.no

Falsk hallik i avlyttingsskandale

(Video: Youtube)
Ble kjent som «hallik» med skjult kamera. Nå er han arrestert på kontoret til amerikansk senator.

Den konservative aktivisten og filmmakeren James O'Keefe og tre andre er arrestert og siktet for å ha forsøkt å få tilgang til telefonsystemet til den demokratiske senatoren Mary Landrieu fra den amerikanske delstaten Louisiana. Det melder flere amerikanske nyhetsmedier tirsdag.

O'Keefe var allerede på Landrieus kontor da to av de andre ankom og hevdet å være telefonreparatørere. Dette filmet angivelig O'Keefe med sin mobiltelefon.

De to falske telefonreparatørene skal ha bedt om tilgang til rommet hvor telefonsentralen står. Det er foreløpig ikke kjent om de fikk dette eller hva hensikten var.

O'Keefe ble kjent da han i fjor brukte skjult kamera for å vise kritikkverdige forhold i den radikale rådgivningsorganisasjonen ACORN, Association of Community Organizers for Reform Now. ACORN var en støttespiller for Barack Obama under presidentvalgkampen og er intest hatet på høyresiden i USA.

O'Keefe og Hannah Giles utga seg den gang for å være blant annet hallik og prostituert og oppsøkte flere ACORN-kontorer for be om råd om organisering av prostitusjonsvirksomhet, blant annet om hvordan de kunne unngå å betale skatt og skjule idendtiteten til barneprostituerte fra El Salvador.

ACORN hevdet videoene var klippet og manipulert, men det ble likevel en skandale som kostet organisasjonen mange støttespillere.

Her kan du se en av ACORN-videoene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere