NA24.no

(Scanpix)

Falt fra rekorden

Sist oppdatert:
Etter en seiersrekke man ikke har sett siden 1927, ble det en liten nedgang for Dow Jones tirsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dow Jones klarte ikke å følge opp gårsdagens seiersrekke. Dow Jones hadde steget 24 av de siste 27 børsdagene. Statistikknerder med mye tid og god tilgang til databaser, har funnet ut at dette ikke har skjedd siden 1927, altså på 80 år. To år senere, i 1929, kom et aksjekrakk verden ikke har sett maken til...

NA24 - din næringslivsavis

Fallet på verdens børser kommer dagen før den amerikanske sentralbanken kunngjør sin renteavgjørelse. Det er ventet at Ben Bernanke & Co holder renten uendret, akkurat som de har gjort siden sist sommer.

Aksjemarkedet er spent på om det kommer noen signaler om renten kan bli satt ned i løpet av året.

- Det vi ser her er et marked som har en viss mengde overivrighet koblet til det, den lengste seiersrekken på 80 år. Jeg er ikke sikker på at dette er den lenge ventede tilbakegangen. Men det er en stor del forsiktighet i forkant av møte (sentralbanken, red. anm.), vi er definitivt overkjøpt, sier Peter Cardillo, sjefmarkedsstrateg, ifølge Marketwatch.

Motorola falt rundt 2,2 prosent. Fallet kommer etter at styret i mobiltelefonselskapet har blitt gjenvalgt uten at det ble funnet plass til milliardær og storinvestor Carl Icahn. Icahn trodde han hadde nok støtte hos aksjonærene, men manglet de største investeringsfondene.

Milliardoppkjøpene fortsetter i USA. Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters kan fort havne på amerikanske hender. Thomson byr 17,4 milliarder dollar og foreslår en fusjon mellom de to nyhetsbyråene.

Den indiske mangemilliardæren Mittal Lakshmis Arcelor Mittal skal ifølge rykter være i samtaler om å kjøpe den amerikanske stålprodusenten AK Steel. Verdens største stålprodusent skal være villig til å bla opp 4,5 milliarder dollar.

Hewlett Packard har sendt ut et positivt resultatvarsel der PC-produsenten hevet utsiktene til resultatet og omsetning for andre kvartal.

Ellers er det lite nytt på nyhetsfronten for selskapene på Wall Street. Walt Disney vil etter børsene har stengt legge frem sitt resultat for første kvartal

For første gang på syv sesjoner steg oljeprisen på Nymex etter at militante nigerianere gjennomførte angrep som førte til at tre oljerørledninger ble stengt.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juni, 62,25 dollar. Dette er en oppgang på 1,3 prosent og 0,78 dollar. I går var WTI-oljen en periode helt nede i 60,85 dollar, som er den laveste noteringen siden 22. mars. Frontkontraktene har falt med elleve prosent på ett år.

Et fat nordsjøolje steg med 1,8 prosent eller 1,15 dollar til 65,59 dollar på råvarebørsen i London.

Ledningene og en eksportterminal operert av Eni SpA ble lagt brakk etter at angrep fra den militante organisasjonen Movement for the Emancipation of the Niger Delta, MEND. Den største utenlandske oljeprodusenten som operer i det oljerike landet, Royal Dutch Shell Plc, sa 3. mai at de planlegger å åpne felt som leverer til eksportterminalen Forcados.

- Vi ser alle på de mange problemene de har i Nigeria. Det har vært en rekke kidnappinger og angrep som får sikkerhetssituasjonen der til å se ganske håløs ut. Det er fortsatt usikkert om de klarer å få Forcados opp og gå, sier råvareanalytiker Brad Samples, ifølge Bloomberg.

Bensinprisene ved pumpene i USA stiger og det markedet fokuserer på hvordan utviklingen for bensinlagrene går. Onsdag slippes de ukentlige lagertallene og oljeprisen stiger på spekulasjoner om bensinlagrene er fulle nok til å tåle den nærstående kjøresesongen.

- Markedet har vært forsiktig den siste uken på forventninger om at bensinsituasjonen vil forbedres. Vi vil snart se om den optimismen er misledende. Dersom det er en ny nedgang i bensinaksjene i morgen vil vi være i gang med kjøret, sier Phil Flynn, råvaretrader, ifølge Bloomberg.

Dagens nøkkeltall:
Dow -0,03% til 13.309,07

Nasdaq +0,03% til 2.571,75

S&P 500 -0,12% til 1.507,72

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere