NA24.no

Falt fra toppen

Sist oppdatert:
Børsen klarte ikke holde rekordhumøret hele dagen.

Oslo Børs klarte ikke holde seg over 500-poengsgrensen. Børsen ble historisk da de fredag passerte denne magiske grensen. Mandag ble det en liten nedtur for investorene på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen falt 0,34 prosent til 499,67 poeng. Selv om det ble en nedtur til slutt gikk børskurven som en berg- og dalbane. Tidligere mandag ble det satt ny børsrekord på 502,84 poeng.

Høyere oljepris
Oljeprisen var nok en gang i storform. Etter noe nøling valgte markedet å sende kontraktsprisene på råvareolje med levering i juli over 70 dollar fatet ved råvarebørsen i London. Flere meglerhus har jekket opp sine oljeprisanslag den siste tiden. Sist ut er meglerhuset Citigroup som hevet forventningene til prisen på den amerikanske referanseoljen, WTI, til 62 dollar fatet fra 59 dollar i inneværende år.

For 2008 ser investeringsbanken et kursmål på 60 dollar mot 55 dollar og det langsiktig målet hevet til 55 dollar fra 50 dollar. Meglerhuset skriver i begrunnelse at kostnadene øker samtidig som de venter at Opec vil jobbe for stabile priser.

Da Oslo Børs stengte kostet frontkontraktene på WTI-oljen 65,63 dollar.

Kuttet Hydro
Citigroup nedgraderte Hydro-aksjen til hold fra kjøp og mener at aluminiumsvirksomheten har blitt repriset nok. Likevel steg Hydro-aksjen 0,34 prosent til 220 kroner og er nå like bak beste noteringen på 226 kroner per aksje. Markedsverdien er opp i 283 milliarder kroner før fusjonen med Statoil er gjennomført. Statoil ble løftet 0,60 prosent til 169 kroner.

Blant tungvekterne var det særlig Acergy som trakk ned. Oljeserviceselskapet leverer resultater som varierer i sesongmessige svingninger. Frykt for at andre kvartal blir svak fra Acergy sendte aksjekursen ned 4,43 prosent til 129,50 kroner.

Solenergiselskapet REC ble sendt opp 1,06 prosent til 191,50 kroner og satte beste notering i løpet av dagen på 194,50 kroner. Det var særlig Morgan Stanley som dominerte kjøpersiden. Meglerhuset sto bak 68 prosent av nettokjøpene.

Telenor falt 1,48 prosent til 116,50 kroner.

Vinnerne
Aksjemarkedet sendte seismikkselskapet Global Geo Service opp 15,68 prosent til 1,67 kroner. Selskapets aksjer gikk uten rett til fortrinnsrett i forbindelse med en nærstående emisjon der bjellesauene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad har garantert fulltegning. De to finansmennene skal også spytte inn 200 millioner kroner i en rettet emisjon.

Teknologiselskapet Simtronics ble sendt opp 11,11 prosent til 3,10 kroner etter at de kunne melde om en avtale verdt 21,2 millioner kroner. Gjennom oppkjøpet av Watermist har Simtronics nå styrket seg innen brannslukking og brannvern-utstyr. Dette er andre kontrakt teknologiselskapet får i forbindelse med kjøpet.

En gigantkontrakt til Berge Gerdt Larsens PetroMena sendte aksjekusen i selskapet opp 9,04 prosent til 18,10 kroner. Kontrakten gjelder den halvnedsenkbare boreriggen PetroRig III og er på over 5,6 milliarder kroner over fem år. Det gir en dagrate på solide 515.000 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere