NA24.no

Familie siktet for børslekkasje

Foto: Per Ervland
Sist oppdatert:
Den kvinnelige forskeren skal ha lekket børsinformasjon.

Ifølge Dagens Næringsliv mener politiet at en kvinnelige forsker, som samlet data til studien av Bionors hiv-vaksine, skal ha lekket hemmelige opplysninger til døtrene. Kvinnen var innleid forsker, og skal ha hatt en ledende rolle i selskapet.

Politiets mistanker kom etter at ektemannen til den ene av døtrene og en venn av den andre datteren dukket opp på aksjonærlisten i Bionor - like før selskapet flagget gode resultater i testing av vaksinen. Den gode nyheten førte til at aksjekursen til Bionor steg med 200 prosent.

I en melding fra Bionor heter det at det er tidligere kjent gjennom medieoppslag at seks personer er siktet for innsidehandel i Bionor Pharma aksjer. Ingen ansatte eller styremedlemmer er blant de siktede.

- Dagens Næringsliv har i dagens utgave skrevet at en hel familie er innsidesiktet, og flere antatt siktede er navngitt overfor Bionor Pharma, hvorav en er blant våre eksterne betrodde konsulenter og oppført på innsidelisten. Dette er opplysninger for selskapet som Oslo politidistrikt, avdeling for finans og miljø, ikke har villet bekrefte ovenfor oss.

Og Bionor skriver videre:

- Hvis DNs påstander medfører riktighet og vedkommende eksterne konsulent er siktet for å ha lekket innsideinformasjon, er dette svært alvorlig. Selskapet har allerede igangsatt egne undersøkelser og vil i tilfelle påstandene blir bekreftet, gjennomføre tiltak for å sikre selskapets interesser. Vedkommende konsulent vil i så fall umiddelbart bli suspendert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere