Fanget kataloghai i garnet

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Ole Erik Vognild ble forbannet og fikk kataloghai til å falle for eget grep.

11.08.10 22:43

Daglig leder Ole Erik Vognild i Oppdal Elektro nektet å betale det han mente var en urettmessig regning på 3.000 kroner fra nettkatalogselskapet distriktskatalogen.no, skriver Dagens Næringsliv (DN).

I stedet sendte han en faktura tilbake på 1.500 kroner for arbeidstiden han har brukt på saken. Utrolig nok betalte kataloghaien. Vognild feirer med pizzakveld for de fem ansatte.

Koster tid og krefter
Han forteller til DN at han over mange år har brukt mye tid og krefter på å luke ut useriøse fakturakrav. Vognild peker på at arbeidet koster både tid og penger for en liten bedrift som Oppdal Elektro.

I stedet for å betale regningen skrev han først et brev til Distriktskatalogen. I brevet forlangte han at dersom nettkatalogselskapet skulle opprettholde fakturaen måtte de sende han en kopi med hans signatur på en ordrebekreftelse.

Sendte regning på 1.500
Han la i tillegg ved en faktura på 1.500 kroner med krav om at nettkatalogselskapet skulle betale for arbeidstiden han hadde brukt.

Vognild forventet ikke at han skulle få pengene, og fikk derfor en stor overraskelse da han kom hjem fra ferien. Kataloghaien hadde betalt.

- Nå vil jeg bruke pengene på å gi de ansatte en pizzakveld på byen, sier Vognild til DN.

Ferieblemme av kataloghaien
Et varemerke blant kataloghaier er å sende ut useriøse krav i fellesferien. Håpet er at uerfarne sommervikarer på regnskapskontorene punger uten å dobbeltsjekke kravet.

Til forlystelse for mange bedriftseiere innrømmer daglig leder for nettsiden distrikstkatalogen.no, Johnny Kristiansen, at de har falt for eget grep.

Han forteller til DN at en menneskelig svikt, grunnet ferieavvikling, førte til at de betalte regningen fra Oppdal Elektro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.