NA24.no

Fanget mellom dårlige nyheter

Sist oppdatert:
Det hjalp lite med rekordsterk oljepris på Oslo Børs onsdag

De elendige tallene fra Intel og Yahoo tirsdag kveld, og politirazziaen mot den japanske nettgiganten Livedoor Co la en tung demper på handelen på Oslo Børs onsdag. Ved børsslutt var kun aksjekursen til 12 av 229 selskaper opp. Aksjekursen til 161 selskaper var svekket, og ved børsslutt var hovedindeksen ned med 1,54 prosent til 344,75 poeng.

Meldingen fra Reuters om rekordhøye futureskontrakter i New York kunne ikke redde dagen. Futureskontraktene fra desember 2006 og fremover ligger på rekordnivå. Den aller dyreste er kontraktene for april 2007, som ble omsatt til 68,82 dollar.

Her i Norge falt Statoil tilbake med 1,47 prosent til 167 kroner. Hydro falt med 1,09 prosent til 723 kroner. Og DNO falt med 4,25 prosent til 50,75 kroner. DNO-aksjen er dermed tilbake på det nivå den var i midte av forrige uke.

Gullprisen faller tilbake og International Gold Exploration ble dagens børstaper med et fall på over 10 prosent. Ved børsslutt ble aksjen omsatt til 1,95 kroner. Det er noe mindre enn det styremedlem Claes Levin fikk da han i løpet av dagen solgte 500.000 aksjer til kurs 2,31 svenske kroner.

Dagens børsvinner er Hjellegjerde etter at Orion Securities onsdag la selskapet inn i sin modellportefølje. Aksjekursen steg med over syv prosent til 51,50 kroner. Meglerhuset mener aksjen bør ligge mellom 65 og 75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere