NA24.no

Fansen svikter

Sist oppdatert:
Bare serieleder Stabæk kan vise til publikumsvekst. Den er kun på 177 tilskuere.

Ellers trekker samtlige av klubbene som spilte i eliteserien i fjor færre billettkjøpere. Fallet er særlig stor hos Lyn, Tromsø og Strømsgodset, som alle har mistet vel ti prosent av tilskuerne sine.

NA24 - din næringslivsavis

800 færre ser VIF
Og tre av de største klubbene, Rosenborg, Viking og Vålerenga får også svi for svake sportslige resultater. Mens vel 1000 færre ser kampene på Lerkendal, har 800 i snitt droppet å se Martin Andresen & Co. på Ullevaal-gresset. VIF ligger 5000 bak publikumsbudsjettet sitt.

- Målsettingen vår er 18.000 i snitt, og vi skal fylle Ullevaal på minimum fire matcher denne sesongen, forteller sa direktør Pål Breen til NA24 i januar.

Det samlede fallet i eliteserien er på vel seks prosent.

- Det er ganske mye, og lagene mister noen millioner i omsetning der. Men med en spennende avslutning i begge ender av tabellen kan tallene gå opp, sier professor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde til NA24.

222 mill. på billettsalg
Hervik er ekspert på fotballøkonomien. I fjor omsatte klubbene for vel 222 millioner på billettsalget - snittet endte da på vel 10.500 per kamp.

Les også: Tilskuerboom til 222 millioner

Foran årets sesong spådde direktør Niels Røine i Norsk Toppfotball at den samlede tilskueroppslutningen kom til å ende over to millioner. Det ville vært ny rekord.

Men med 9864 i snitt ligger eliteserien bare an til å trekke vel 1,8 millioner tribuneslitere til sammen på de 14 arenaene.

Stabæk spår dobling
- Det er ganske vanlig at sesonger med VM eller EM gir en liten publikumsmetning. Men kan hende ser vi nå også en justering etter flere år med vekst, kommenterer professor Hervik.

Stabæk har imponert med glimrende fotball denne sesongen. Men under 6000 tar turen til Nadderud. Forklaringen er enkel:

- Vi har bare 5038 seter. De er utsolgt, og alt over det tallet er folk som står. Det er plass til 1500-2000 ekstra, men ståtilbudet er veldig dårlig og begrenses også av området er satt av til bortefansen, sier eventsjef Jørgen Roll i Stabæk.

Stadionanlegget på Fornebu tar 15.000, og er ferdigstilt til 2009-sesongen.

- Vi går fra eliteseriens kanskje dårligste arena til den beste. Da håper vi å kunne doble til 10.000 per kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere