NA24.no

Fant gass sør av Alvheim

Borerigg semi Transocean Deepwater Horizon 8.000 fot 5.gen 2001
Borerigg semi Transocean Deepwater Horizon 8.000 fot 5.gen 2001
Sist oppdatert:
Marathon Oil har gjort et lite gassfunn i Nordsjøen.

Oljedirektoratet melder onsdag morgen at partnerskapet på utvinningstillatelse 203 med operatør Marathon Petroleum Norge AS i spissen har gjort et lite gassfunn sør av Alvheim-feltet.

Brønnen, som påtraff gass, ble boret om lag seks kilometer sør for produksjonsskipet på Alvheimfeltet i Nordsjøen. Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i paleocen reservoarbergarter (Heimdalformasjon).

- Brønnen påtraff gass i to sandsteinslag på til sammen seks meter i Listaformasjon og reservoarbergarten er betydelig tynnere enn forventet. Størrelsen på funnet er foreløpig ikke økonomisk interessant, skriver OD.

Brønnen er ikke testet, men det er utført begrenset datainnsamling. Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil evaluere funnet sammen med olje- og gassfunnet 25/4-3 Gekko, som ble påvist i 1974 og er beliggende rett øst av den nye brønnen.

Brønn 25/4-10 A er den sjuende letebrønnen i utvinningstillatelse 203. Tillatelsen ble tildelt i 15. konsesjonsrunde i 1996. Brønn ble boret av boreinnretningen Transocean Winner som nå skal til utvinningstillatelse 338 i Nordsjøen for å bore avgrensingsbrønn 16/1-13 der Lundin Norway AS er operatør.

Marathon Petroleum har en eierandel på 65 prosent i PL203, mens LundinNorway har 15 prosent og ConnocoPhillips har de resterende 20 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere