NA24.no

Fant løsning på problemet

Sist oppdatert:
Flere timer forsinket åpner nå endelig Oslo Børs.

Nå skal probleme være løst. Fire ganger har Oslo Børs meldt at åpningen i dag blir utsatt. Det er andre dag på rad at børsen opplevde store problemer i forbindelse med børsåpningen.

NA24 - din næringslivsavis

Åpner til lunsj
I første omgang var forsinkelsen på 30 minutter. Klokken 9.15 kom det imidlertid en ny melding som tyder på at problemene er større enn ventet og at de ble tre timer forsinket. Nå er det klart at de ikke klarer å åpne handelen før tidligst klokken 14.30.

Det samme gjelder alle de andre nordiske børsene som er samlet under OMX-paraplyen. De tekniske problemene omfatter aksjemarkedet, obligasjonsmarkedet, Oslo Axess og Oslo Alternative Bond Market.

Samme problem
Mandag ble åpningen på Oslo Børs utsatt med en hel time. Først da kunne de få i gang handelen igjen.

- Det er for så vidt den samme problemstillingen som i går. Det er flere meglerhus som ikke får koblet seg opp handelssystemet og gjelder OMX og de baltiske børsene, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24.

Det er handelssystemet Saxess som skaper problemene og Oslo Børs kan ikke utelukke at det blir ytterligere forsinkelser.

- Vi liker det ikke, sier Tor Arne Olsen.

Nå har de full fokus på å få systemene oppe og gå.

Vurderingsfase
Oslo Børs skal etter hvert bytte til et nytt handelssystem. Det skjer samtidig med at Saxess fases ut. Blant annet har sammenslåingen mellom Nasdaq og OMX gjort at det kommer et nytt tilbud. Det heter INET.

- Vi er i en fase nå der vi vurderer hva vi skal gjøre, sier Olsen.

Blant annet vurderer de om Oslo Børs skal bruke det OMX tilbyr, som vil være en ombygd versjon av INET.

- Hvordan dette vil påvirke vårt valg er veldig vanskelig å si. Sannsynligvis ikke. Stort sett fungerer det jo, sier pressetalsmannen ved Oslo Børs til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere