NA24.no

Fant mer ved Snorre

Sist oppdatert:
StatoilHydro har funnet med olje rett sør av Snorrefeltet.

StatoilHydro Petroleum AS, operatør av utvinningstillatelse 089, har avsluttet boringene av en undersøkelsesbrønn og avgrensingsbrønn tre kilometer sør for Snorre-feltet. Begge brønnene har påviste olje.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Hensikten med letebrønnen var ifølge Oljedirektoratet å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter tilhørende Statfjordgruppen. Brønnen påviste en oljekolonne i nedre jura bergarter med gode reservoaregenskaper. Avgrensningsbrønnen påviste en oljekolonne på 280 meter.

Størrelsen på funnet er om lag fire millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje.

Brønnen ble ifølge OD ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Lisenseierne vil vurdere å produsere funnet mot Tordis/Vigdis feltene. Havdypet er 292 meter. Brønnene blir permanent plugget og forlatt.

Det er Fred. Olsen Energys borerigg Borgland Dolphin som har boret brønnen og som vil fortsette å bore på lisensen.

StatoilHydro er operatør for lisensen med en eierandel på 41,5 prosent, mens Petoro sitter med 30 prosent. De øvrige eierne er ExxonMobil, Idemitsu, Total og RWE Dea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere