NA24.no

Fant narkotika på Stortinget

Sist oppdatert:
Det er funnet spor av amfetamin på ett av Stortingets toaletter. - Skuffende, sier Stortingets direktør.

Med såkalte drugwipes, et påvisningsinstrument for narkotika, testet Se og Hør to toaletter på Stortinget.

I en bås på et toalett i første etasje, parallelt med Karl Johan, viste amfetamintesten fra toalettlokket klart positivt resultat. Kokaintesten var i følge Se og Hør litt uklar. Det var en svak påvisning, som antydet rester eller kokain, men det var ikke sterk nok til at det kan konkluderes med et rent funn, skriver bladet.

Testen av et toalett rett ved heisen i andre etasje ga ikke noe utslag på noen av testene. Testene ble gjennomført 2. februar.

- Dersom noen misbruker ulovlige stoffer her, er det meget skuffende. Men det er kanskje naivt å tro at ingen av dem som har adgang til Stortinget misbruker narkotika. Dop finnes overalt i samfunnet, sier Stortingets direktør Hans Brattestå til Se og Hør.

Han viser til at det er mange utenom stortingspolitikerne som benytter toalettene - besøkende, journalister og andre ansatte. Det er rundt 650 personer som arbeider på Stortinget. Det siste året har Stortinget hatt 43.000 personer innom på besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere