*Nettavisen* Økonomi.

Fant sprøyter i OL-razzia

Italiensk politi fant medisinsk utstyr i razziaen mot de østerrikske utøverne.

20.02.06 03:35

- Politiet fant brukt medisinsk utstyr, blant annet sprøyter, sier en politikilde søndag kveld, ifølge Reuters

Sent lørdag kveld slo italiensk politi til mot de østerrikske skiskytterne og langrennsløperne.

- Da vi gikk inn, kastet en av utøverne brukt medisinsk utstyr ut av vinduet. Vi fant både brukt og ubrukt medisinsk utstyr, blant annet sprøyter, sier en politikilde.

Ti ble dopingtestet
Politiet har i en uttalelse sagt at det beslaglagte utstyret er sendt til nærmere undersøkelser. Ti utøvere ble tatt med for dopingtesting.

- Det er interessant at du har hørt fra politiet, for vi har ikke hørt noe. Vi venter fortsatt på politirapporten, sier generalsekretær Heinz Jungwirth i Østerrikes olympiske komité til Reuters.

Utgangspunktet for politirazziaen skal ha vært et tips fra Verdens antidopingbyrå (WADA), som reagerte på at den østerrikske skitreneren Walter Mayer var observert i Torino. Mayer er utestengt fra De olympiske leker til 2010 for sin rolle i bloddoping-skandalen i OL i Salt Lake i 2002.

Risikerer fengsel
- Her har jeg et bilde av Østerrikes OL-tropp hvor mr. Mayer fremstilles som trener. Dette er grunn nok for oss til å gå til aksjon, sa lederen av IOKs medisinske komité, Arne Ljungqvist, på en pressekonferanse søndag.

Generalsekretær Jungwirth i Østerrikes olympiske komité avviste på det sterkeste av den dopingtatte treneren har noe som helst med OL-troppen å gjøre.

- Mayer var her som tilskuer og privatperson og besøkte våre utøvere. Selvfølgelig snakket de litt om løpsforberedelsene, og kan hende ga han dem noen råd, sa Det østerrikske skiforbundets talsmann, Erich Wagner.

- Dette er ganske interessant, for det er ikke idretten som gjør dette, men politiet som setter i gang razziaen. Det er ganske spesielt, sa TV 2s OL-ekspert Johan Kaggestad til TV 2 Nyhetene.

Doping er kriminalisert i Italia, og kan straffes med opptil to års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.