Fant to millioner under bilsetet

Foto: (Tollvesenet)

Tidenes største beslag av kontanter på Svinesund.

02.02.10 15:37

I 22-tiden mandag kveld ble en 59 år gammel libanesisk statsborger tatt med nesten to millioner kroner på Svinesund. Dette er det nest største tollbeslaget av valuta i Norge noensinne.

- Mannen var på tur fra Oslo tilbake til Sverige hvor han bor, da han ble stoppet av svenske tollere på Svinesund, forteller kontorsjef i grensekontrollen på Svinesund, Wenche Fredriksen, til Nettavisen.

Hun forklarer at tollerne raskt oppdaget masse penger i en bærepose som var gjemt under førersetet. Det hele skjedde under en vanlig rutinekontroll, og det ble ikke brukt valutahund.

Tollerne varslet sine norske tollerkolleger, skriver Tollvesenet på sine nettsider.

- Ifølge mannen var han på oppdrag for en kamerat i Sverige, og skulle få 15.000 kroner for å kjøre til Oslo og hente to millioner kroner.

Største på Svinesund
Tollvesenet varslet politiet og en politipatrulje fra Halden hentet mistenkte.

- Totalt ble 1 994 500 kroner beslaglagt etter en grundig kontroll av mannens kjøretøy. Dette er det største valutabeslaget på Svinesund noensinne, og det nest største beslaget som er gjort noen sinne, sier Fredriksen.

Det største tollbeslaget av valuta noensinne ble gjort i Fredrikstad i juli 2001, da tollerne fant 3,5 millioner kroner.

Pengene er overlevert til politiet, og Fredriksen opplyser at saken skal etterforskes, og at politiet vil avgjøre hva som skjer med pengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.