NA24.no

Fantastisk børsdag

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs har aldri vært mer verdt enn de er onsdag. Børslokomotivene satt i førersetet og bidro til oppgangen.

Oslo Børs hovedindeks steg onsdag 1,4 prosent til 395,66 poeng - en ny historisk rekord. Indeksen er nå mer enn firedoblet fra bunnen vinteren 2003.

Shtokman-spekulasjoner bidro til å dra oljetungvekterne opp til nye høyder onsdag. Statoil toppet listen over de mest omsatte adksjene denne dagen og ble over 3 prosent mer verdt i løpet av dagen. Statoil-aksjen har aldri vært verdt mer enn hva markedet priser den til denne dagen. Ny rekordnotering lyder på 188 kroner.

Det var også stor interesse for Norsk Hydro som satte ny toppnotering på 905 kroner. Aksjen falt noe tilbake med klarte å holde seg over 900 kroner og endte dagen med en oppgang på 2,74 prosent.

NA24 meldte tidligere at russiske medier meldte at begge de to store børstungvekterne skal har blitt invitert til å samarbeide med russerne om Shtokman utbyggingen.

Ryktene rundt Shtokman tildelingen fikk virkelig fart på Oslo Børs. Hovedindeksen steg hele 1,39 prosent og endte på 395,66 poeng og aksjene på Oslo Børs har aldri vært mer verdt enn de var denne dagen. Børsens nye toppnotering lyder på 396,26 poeng og ble satt like før handelen på Oslo Børs stengte.

Kjendisinvestor Idar Vollvik hadde en fantastisk dag. DynaPel der Vollvik er storaksjonær steg hele 50,59 prosent. Selskapet meldte at de har inngått en distribusjonsavtale med Hafslund Sikkerhet. Avtalen gjelder leveranse av CloseView enheter i det norske markedet. Selskapet skriver at de venter at det kan komme tilleggsordre på flere av produktene fra Hafslund.

Senere på dagen kom det en flaggemelding fra Vollvik der det ble kjent at han har kjøpt seg opp til over 28 prosent i DynaPel. Eksil-trønderen hadde fra før rundt 20 prosent i videoovervåkningsselskapet.

Biotec Pharmacon steg hele 11,39 prosent uten at det forlå noe nytt fra selskapet. Oppgangen var dessuten basert på noe svak interesse for aksjen. Nordea og Netfonds var de største nettokjøperne.

Birdstep fulgte opp og steg 9,6 prosent. Skiens Aktiemølle endte opp på 8,82 prosent.

Røkkes riggselskap Aker Drilling steg 6,09 prosent. Selskapet ansatte to tidligere direktører fra Tranocean som henholdsvis nye konsernsjef og driftsdirektør.

Det var et annet riggselskap som var mest i spill denne dagen. Onsdag morgen meldte Eastern Drilling at de var blitt kjent med et betinget tilbud om kjøp av aksjer i selskapet var blitt presentert til aksjonærer i selskapet. En ikke identifisert kjøper tilbød 125 kroner pr. aksje betinget av aksept for minst 50 prosent av aksjene.

Det er First Securities som skal har fremsatt budet på vegne av en klient. Klienten vil ikke stå frem.

John Fredriksens høyre hånd og styreformann i SeaDrill Tor Olav Trøim avviser overfor NA24 iMarkedet at det er SeaDrill som står bak budet.

- Nei, lyder det kontant fra Trøim da NA24 iMarkedet spør om det er SeaDrill som står bak.

Ocean Rig er også blitt knyttet til budet på Eastern Drillin, men toppsjef Geir Aune verken bekrefter eller avkrefter. Selskapet hentet inn rundt 250 millioner dollar i et obligasjonslån tirsdag.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er så mange rykter der ute, og vi kommenterer ingen rykter, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Smedvig som eier rundt 40 prosent av selskapet har også avvist at det er de som står bak budet.

Andre har knyttet Noble til budet. Noble eier rundt 40 prosent av de utestående aksjene i Smedvig. SeaDrill kontrollerer stort sett resten av Smedvig.

Eastern Drilling endte opp 5,35 prosent til 118,25 prosent.

Petrojack toppet taperlisten med en tilbakegang på hele 9,47 prosent til 25,80 kroner. Selskapet meldte at de forhandler om salg av de tre jack-up riggene de har under bygging. I meldingen indikerer Petrojack at riggene vil bli solgt for like over 200 millioner dollar pr. stk.

Selskapet skriver i meldingen at de ser at et salg av riggene vil tilsvare en pris pr. aksje på mellom 24,50 og 25,50 kroner. Aksjen handles ved lunsjtider til 24,50 kroner, men det er få aksjer tilgjengelige i markedet og derfor liten likviditet.

Etter at børsen stengte ble det kjent at Petrojack skal gjennomføre en emisjon på 4,3 millioner aksjer. Formålet med emisjonen er å få inn rundt 14 millioner dollar til finansiering av første nedbetaling av en oppjekkbar rigg selskapet har under bygging.

Blom falt 6,18 etter at selskapet meldte at driften er rammet av det omfattende snøfallet i Europa. Dermed klarer ikke Blom å levere et like bra resultat for første kvartal som de tidligere har antydet. Både omsetningen og driftsmarginen blir svakere enn hva tilfellet var i første kvartal 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere