Gå til sidens hovedinnhold

Får 1,2 mill. om han må gå

Sykmeldt FFK-direktør sikret ett års etterlønn om han må gå.

Morgan Andersen får 1,2 millioner kroner dersom han må gå som direktør for FFK.

Det viser 2006-regnskapet til Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA. Her heter det at: «Etterlønn ved opphør utgjør 12 måneders lønn».

NA24 - din næringslivsavis

- Innebærer det at Morgan Andersen også får ett års etterlønn om han skulle si opp?

- Dette er en standardkontrakt for næringslivet i dag. Hvis folk selv sier opp, vil ikke en slik avtale gjelde, sier styreleder Per Kristian Olsen i Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA til NA24.

- Åpen om etterforskning
I september ble Morgan Andersen tiltalt for dokumentfalsk som stammer fra tiden han var leder for FC Lyn Oslo. I fjor sommer sa Andersen opp i Lyn for å begynne som direktør i Fredrikstad.

- Morgan Andersen la ikke på noe tidspunkt skjul på at det var igangsatt en etterforskning mot ham, og han var helt åpen om dette i ansettelsesprosessen, sa Olsen da Andersen ble tiltalt for tre uker siden.

ABC Nyheter skrev i slutten av juli at den tidligere Lyn-sjefen i fjor tjente 644.154 kroner for fire og halv måneders arbeid i Freddrikstad. Det utgjør en årslønn på 1,717 millioner, og ingen av de største klubbene kan matche den direktørinntekten.

Jakter på vikar
Til sammenligning tjente Rosenborgs Nils Skutle 1,64 millioner i lønn, bonus og godtgjørelser i fjor.

I sommer nektet Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA å oppgi hva Morgan Andersen tjener utover det som står i regnskapet. Dagen etter gikk derimot styreleder Per Kristian Olsen ut og hevdet at Andersens årslønn er på 1,2 millioner.

- Vi har fått en sykemelding på ubestemt tid, og jobber nå med å finne en midlertidig erstatter, kommenterer Olsen til NA24.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her