NA24.no

Får 100 millioner i lønn

(Fotomontasje)
Superlønningene er tilbake i amerikansk næringsliv.

Under finanskrisen var lønningene til toppene i amerikansk næringsliv et av hovedtemaene. Dette fikk styrene i flere selskaper i hele verden til å holde igjen.

Nå ser imidlertid superlønningene i amerikansk næringsliv til å være tilbake. En av dem som klinket til med superlønn i fjor var Intels toppsjef Paul Otellini.

Tjente nesten 100 mill.
Intelsjef Paul Otellini tjente 95 millioner kroner i fjor, eller noe under 16 millioner dollar. Dette var en oppgang på 7,3 prosent fra året før.

Det var det sterke resultatutviklingen til Intel i fjor som bidro til lønnsveksten. Intel har levert rekordtall de siste kvartalene, etter at oppturen i datamarkedet har kommet tilbake. Intels eksponering mot bedriftsmarkedet har også hjulpet selskapet til klare seg bra i konkurransen i mot Apples iPad og lignende produkter.

Hoveddelen av lønnsøkningen til Otellini kommer fra en intensivordning som ikke er aksjebasert. I tillegg til dette har han noe aksjebaserte bonuser.

Bra i resten av ledergruppen
Også de andre i ledergruppen hadde høye lønninger i 2010. Nestsjef Andy Bryant dro inn 50 millioner kroner i fjor, noe som var en lønnsvekst på formidable 32 prosent.

Hoveddelen av lønnsveksten til Bryant kom fra aksjeintensivordninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere