NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Får 132 millioner kroner i pensjon

Sist oppdatert:
DnB Nor-toppene kan se frem til en lukrativ pensjonisttilværelse.

I 2008 fikk ledelsen i den delvis statseide banken DnB Nor utbetalt hele 46,9 millioner kroner, fordelt på 11 ansatte. To av disse sluttet i løpet av året.

NA24 - din næringslivsavis

Den største potten stod, ikke uventet, Ottar Ertzeid for. Sjefen for DnB Nor Markets kunne cashe inn knappe 10 millioner kroner, inkludert bonuser for 2007.

Les mer her: Mager lønnsøkning for Bjerke

Høye pensjoner
Pensjonsverdiene er imidlertid langt større. Til sammen kan konsernledelsen i Norges største bank lene seg tilbake på pensjonsavtaler som er verdt 132 millioner kroner.

Det fremkommer av bankens årsrapport, som ble offentliggjort tirsdag.

Syv av direktørene har pensjonsavtaler som innebærer pensjon på 70 prosent av fastlønnen fra de fyller 62 år, mens adm. dir. Rune Bjerke og Åsmund Skår, leder for personmarkedet, og Tom Grøndahl som kan pensjonere seg og få 70 prosent av lønnen fra de er 60 år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Trekker opp
Ifølge årsrapporten er det spesielt pensjonsavtalen til den avgåtte visekonsernsjefen Grøndahl som trekker opp. Grøndahl skal fortsette med prosjekter og styrearbeid frem til juni i år, og har en pensjonsavtale som ifølge DnB Nor selv er verdt 31,2 millioner kroner.

Deretter følger avtalen til Leif Teksum, konserndirektør for bedriftsmarked og betalingstjenester, som i følge årsrapporten har en verdi på 30,4 millioner kroner.

Også avtalen til Skår er med på å dra opp kraftig. Konserndirektøren, som i fjor fikk utbetalt 4,4 millioner i lønn, har en pensjonsavtale som er verdt 20,6 millioner kroner.

I tillegg har den tidligere styrelederen Olav Hytta en pensjonsavtale som sikret ham en utbetaling på litt under 1,9 millioner kroner. Pensjonsavtalen til den avgåtte styrelederen hadde i 2007 en verdi på 18,4 millioner kroner.

DISKUTÈR HER:Hvor tror du DnB Nor skal fremover?

315 millioner mindre
Samtidig som rapporten ble lagt frem, meldte bankkonsernet at det er foretatt enkelte justeringer i konsernets resultat for 2008.

Resultatet for regnskapsåret 2008 er redusert med til sammen 315 millioner kroner, til 9 215 millioner kroner. Endringen representerer periodiseringseffekter, slik at foretatte verdijusteringer vil bli tilbakeført i løpet av perioden frem til reprising.

Bak denne endringen ligger det en reduksjon i andre driftsinntekter på til sammen 396 millioner kroner og en redusert skattekostnad på 82 millioner kroner. Endringene i driftsinntektene gjelder en reduksjon i resultatet fra det tilknyttede selskapet Eksportfinans på 104 millioner kroner og en justering av utlån vurdert til virkelig verdi i DnB NOR Bank ASAs regnskap med 292 millioner.

Les mer her: Mager lønnsøkning for Bjerke

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere