*Nettavisen* Økonomi.

Får enda en utsettelse på Polaris-salget

Foto: (Schibsted)

Men, nå går i alle fall Schibsted ut å sier at aksjene i Polaris skal selges.

Siden juni 2009 har Schibsted fått lov av Medietilsynet til å sitte på aksjene i Adresseavisen-eier Polaris. Egentlig skulle Schibsted ha solgt eierposten på 36,3 prosent av aksjene i Polaris, fordi Tilsynet mener at den norske mediekjempen har en for dominerende rolle i det norske mediemarkedet.

To år etter at unntaket blir gitt, gir altså Medietilsynet en ny utsettelse på et nedsalg.

- Schibsted Media Group har siden 2009 hatt en avkastningsavtale med SEB Enskilda AS om økonomisk eksponering mot 17.751.236 aksjer, tilsvarende 36,3 prosent av aksjene. Avtalen er forlenget med fire måneder fra og med i dag, 30. mai 2011, heter det i en melding fra Schibsted mandag.

Årsaken til utsettelsen var i utgangspunktet de vanskelige forholdene i aksjemarkedet i 2009, da finanskrisen inntraff. Nå skriver imidlertid Schibsted at de skal selge aksjene, og har engasjert en rådgiver til å gjøre nedsalget.

- Schibsted Media Group har løpende arbeidet med ulike alternativer for å avvikle avkastningsavtalen, og det er behov for noe mer tid for å sluttføre denne prosessen. Avkastningsavtalen er derfor forlenget med ytterligere fire måneder. Schibsted har engasjert en rådgiver med et tydelig oppdrag, og arbeider for så snart som mulig å skape en løsning som reduserer vår finansielle eksponering. Vi er glade for en konstruktiv dialog med Medietilsynet i denne saken, skriver konserndirektør økonomi og finans Trond Berger i Schibsted i en melding

Schibsted ASA eier 3.471.716 aksjer i Polaris Media ASA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.