NA24.no

Får ikke forlenget oppdrag

Rigg jackup borerigg Seadrill
Rigg jackup borerigg Seadrill Foto: Seadrill
Sist oppdatert:
Scorpion-rigg blir ledig.

Scorpion Offshore får ikke forlenget oppdraget til rigg Offshore Vigilant.

Det går frem av en oppdatering riggselskapet Scorpion Offshore har kommet med torsdag ettermiddag. Oppdatering er gitt i forbindelse med at den oppjekkbare boreriggen nå har avsluttet boring av den andre av to faste brønner for datterselskaper av russiske Gazprom i farvannene utenfor Venezuela.

Riggen har gått på kontrakt til Gazprom siden november i fjor. Kontraktene har omfattet to faste brønner med opsjoner på ytterligere to. Gazprom har informert Scorpion om at deres datterselskap ikke er i posisjon til å fortsette boringen av neste brønn i direkte forlengelse av boringen som nå er avsluttet.

Gazprom har derfor bedt Scorpion om å demobilisere riggen til Trinidad inntil videre. Alle kostnader i forbindelse med demobiliseringen dekkes av Gazprom. Det er forventet at riggen er fremme i Trinidad i løpet av uken.

Scorpion opplyser videre at de er i samtaler med Gazprom om de videre planene og om mulighet for kontrakter med andre mulige klienter i området på kort sikt.

Det opplyses også at Scorpion har 29 millioner dollar utestående hos Gazprom i forbindelse med kontrakt. Den russiske olje- og gassgiganten skal ha indikert at oppgjøret vil finne sted 26. oktober.

Offshore Vigilant er den første av Scorpions rigger som blir ledige, i tillegg til nybygget som skal leveres fra Lamprell-verftet i første kvartal 2010. Offshore Vigilant har gått på en meget lukrativ rate som har ligget godt over 200.000 dollar per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere