*Nettavisen* Økonomi.

Får ikke solgt Oslos dyreste villa

BASSENGHUS: Det er et eget bassenghus på eiendommen som er lagt ut for tvangssalg til 55 millioner kroner, med utsikt over Oslo. Foto: Advokatfirmaet Storløkken og fotograf Morten Henden Aamot

Har eget bassenghus, kino og panoramautsikt over Oslofjorden.

19.04.15 17:14

Har du 55 millioner kroner til rådighet, så kan drømmeboligen på Ullern i Oslo bli din. Eiendommen ble lagt ut for tvangssalg i januar, men er fortsatt ikke solgt.

- Det som er det helt store, og som er helt spesielt for denne eiendommen, er at den har en helt suveren beliggenhet med nærhet til Oslo sentrum. Du har panoramautsikt over hele byen og fjorden, sier advokat Ole Per Solum, som står for selve salget, til Nettavisen.

Boligen er den dyreste i Oslo som ligger ute til salg.

Bassenghus og kinosal
Sveitservillaen ble bygget i 1884, og totalt er bruksarealet på eiendomsmassen på hele 627 kvadratmeter.

I tillegg til tømmervillaen består eiendommen av et eget bassenghus med underjordisk adkomst fra bolighuset. Bassenget er cirka 14 meter langt.

Det er også et boblebad, badstuer og plass til treningsapparater i den bakre delen av bassenghuset, og et kjøkken og en spiseavdeling omslutter selve bassenget.

I boligen er det tre stuer, seks soverom, to bad og en egen kinosal. Tomta er på 2,4 mål.

- Det er helt klart en eiendom som folk som er ute etter noe spesielt i en høyere prisklasse sentralt i Oslo, vil interessere seg for, sier Solum.

Boligen er oppført på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEVARINGSVERIG: Tømmervillaen, som ligger på Ullern i Oslo, står på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. Foto: Advokatfirmaet Storløkken og fotograf Morten Henden Aamot


- Veldig spesiell eiendom

Prakteiendommen har tilhørt investor og tidligere Thule Drilling-sjef Anders-Ivar Olsen. Dagens Næringsliv (DN) skrev i januar at Olsen tiltalt for grovt skattesvik av Økokrim, og i januar skrev avisen at hans kreditorer i lang tid skal ha forsøkt å tvangsselge eiendommen.

- Det er en teknisk verdi som er så høy at den nok er vanskelig å matche rent markedsmessig. Du må lete etter den som ser muligheten i å utvikle denne eiendommen, sier advokat Torbjørn Ek, som er innleid av kreditorene for å markedsføre eiendommen, til Nettavisen.

Ifølge DN kostet badehuset alene 60 millioner kroner, men Ek mener taksten på 55 millioner kroner er «et greit utgangspunkt».

- Så langt har ikke markedet svart at prisen er akseptabel, men det opplever vi ofte på dyre og spesielle ting. Det trenger ikke bety at prisen er for høy. Det er flere interessenter som suser rundt her, og det er et spørsmål om tid når det lander, sier han.

Også kan mener eiendommen er helt unik.

- Det er en veldig spesiell eiendom. Det er nesten uten fatteevne i forhold til den ene delen av det, bassengdelen, sier Ek.

Klikk på bildet for å forstørre.

EGEN KINO: I boligen er også det en egen kinosal. Foto: Advokatfirmaet Storløkken og fotograf Morten Henden Aamot


- Forventer at det løsner nå

Solum bekrefter at det er, og har vært flere interessenter.

- Den ble lagt ut for salg i januar, vel vitende om at intensiteten ville bli satt inn først litt senere. Vi har hatt individuelle visninger hele tiden, og det har vi hatt så sent som denne uken, sier Solum.

Han forteller at han har 6-7 personer på listen, og at det har vært det dobbelte som har vært inne og vurdert eiendommen.

- Salg av mer kostbare eiendommer tar tid, det er ingen forventning om at slike salg skal gå raskt. Men nå foventer vi at det løsner. Jeg vet jeg får bud, og det forventer jeg skjer veldig raskt, sier Solum.

Advokaten påpeker at salgsprosessen er litt annerledes ved et tvangssalg.

- Vi har hatt et konkretisert bud med forbehold, men ved tvangssalg er det slik at bud må være uten forbehold. Vi vil derfor gå videre i dialog med interessentene for å få formelt korrekte bud. Men her er det bare budets størrelse som er av interesse. Forutsetningen er at kjøper har gjort de andre undersøkelsene selv, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.