*Nettavisen* Økonomi.

Får ikke solgt luksushus

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Dyre hus kan ligge til salgs i ett år. Ingen vil punge ut millionsummene.

14.01.08 20:25

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

18 av de 19 boligene i prisklassen over 15 millioner på Finn.no er «hengere» fra 2007 som ikke er blitt solgt.

NA24 - din næringslivsavis

Flere av boligene har vært til salgs lenge. Aller lengst har tre boligblokker på Sunndalsøra ligget.

- Det har vel vært til salgs i over et år nå, sier megler Jan O. Kvalvåg.

De 18 leilighetene og 101 hyblene i blokkene skal selger ha 30 millioner kroner for. Dette gir en enhetspris på knappe 250.000 kroner.

- Ikke noe å si på prisen
- Prisen er det ikke noe å si på, men det er Sunndalsøra dette, ikke Oslo, humrer megleren, som legger til at han håper eiendommen er solgt før vi skriver 2009.

Boligmassen er til opplysning for tiden leid ut til et flyktningmottak.

Kjendismegler Miguel Vivot Sørholt har siden april i fjor førsøkt å selge en gedigen eiendom på Tjøme med en verditakst på 30 millioner. Selv ikke etter å ha slått av prisen med syv millioner kroner før sommeren, har noen slått til.

Klikk på bildet for å forstørre.

112 mill.
Flere av meglerne forsøker med nye visningsrunder nå i januar. Blant annet advokat Tom E. Johnsen, som siden begynnelsen av november har forsøkt å selge tidligere gullsmed Arthur David-Andersens hus på Bestum. Her er forstatt prisantydningen den samme som verditaksten: 22 millioner.

Siden november har også den dyreste eiendommen vært til salgs, en gedigen bolig-og næringseiendomstomt på Østerås i Bærum, foreløpig uten hverken næringseiendom eller hus, med en prislapp på svimlende 112 millioner.

Ligget i ni måneder
Også den tidligere tv-kjendisen Hallvard Flatlands hus forblir på salgslisten i 2008. Dette har nå ligget i ni måneder på markedet. Før jul proklamerte Flatland at han blir boende helt til noen blar opp det han forlanger: 25 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag