NA24.no

Får ikke solgt Norges dyreste bolig

(Faksimile Finn annonse)
Sist oppdatert:
- Typisk for dyre segmenter er at du må lete etter kjøperne, sier megler.

Nå ligger Norges dyreste enebolig på Finn til en pris på 110 millioner kroner. En storslått og majestetisk bolig, kalles den i annonsen.

Salget av prakteiendommen i Bygdøynesveien 15 i Oslo går tregt.

Prøver på nytt
Boligen ble lagt ut for første gang juni 2012 til en pris på 120 millioner kroner. Da gikk det ikke veien. Vinteren 2013 prøvde selgeren på nytt og nå til en prislapp på 110 millioner kroner.

Les også: Vil gi Hellstrøm palass til 110 millioner

Sett bort fra en liten pause midt i, har boligen altså ligget ute i nesten 1,5 år.

Det er den kanadiske ambassaden i Norge som er dagens eiere. De har hatt eiendommen de siste 60 årene. Salget er avgjort på høyeste hold, og bunner i kanadiske myndigheters mål om å kutte kostnadene, fortalte ambassaderåd Eugenie Panitcherska til Aftenposten tidligere i år.

«Bygdøynesveien 15 er en prakteiendom hvis ekthet og atmosfære savner sidestykke. Ambassadørboligen for den kanadiske stat de siste seksti år er et enestående stykke norsk arkitekturhistorie fra 1916, og byr på storslagen eleganse, delikat atmosfære og en enestående beliggenhet.», heter det i annonsen.

Må lete etter kjøpere
Torbjørn Ek fra Advokat Torbjørn Ek AS, forteller at det er vanskelig å prissette eiendommer som ligger fra 30-40 millioner kroner og oppover. I tillegg er det få kjøpere i denne prisklassen.

- Typisk for dyre segmenter er at du må lete etter kjøperne. De har ikke ti kjøpere per eiendom. Spesielle eiendommer for spesielt interesserte. Alt må stemme, ikke minst handler det som timingen, sier Ek til Nettavisen NA24.

Han snakker her på generelt basis om markedet for dyre boliger.

- Det er vanlig for boliger i denne prisklassen å ligge ut til salgs i alt fra et halvt år til et og et halvt år, sier Ek.

De to dyreste boligene som har blitt solgt hos Advokat Torbjørn Ek AS har ligget ute i over et år begge to. Dette skal ikke være uvanlig.

Les også: - Så billig kan du få solgt boligen din nå

- Det er viktig å påpeke at man har hatt et skift i markedet og prisene har jekket seg ned i forhold til før sommeren. Det er en grei korreksjon. Dette slår ut den psykologien som ligger i markedet, men det er ingen real økonomisk grunn til å stoppe opp. Boliger fra 40 millioner kroner og oppover er et mer egnet i markedet. De som er der etter finanskrisen har de pengene som skal til hvis de vil. Her er det spørsmål om viljen, sier Ek.

Avslått tilbud
- Vi har fått tilbud på eiendommen som vi har avslått, men jeg kan verken si noe om beløp eller budgiver, sa Thomas Bellos, administrasjonssjef ved ambassaden til Nettavisen NA24 i mars.

Ambassaden vurderer nå alternative løsninger. Thomas Bellos vil ikke ut med hva.

- Vi er selvfølgelig åpne for tilbud, sa han i september.

Men boligen står fortsatt tom og det tyder ikke på at det skjer noe salg med det første.

I september sto advokat Johan Kjetil Høgevold som megler på huset. I november står Monica Jacobsen, fra Colliers International AS, som megler. Selger har derfor byttet megler.

Jacobsen forteller Nettavisen NA24 at de ikke får snakke med media angående boligen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere