NA24.no

Får ikke solgt Saddams yacht

Sist oppdatert:
Er det ingen som setter pris på raketter som ekstrautstyr lenger?

(LXUS.no) Til tross for ekstrautstyr som rakettutskyter og operasjonssal sliter den irakiske regjeringen med å få solgt den avdøde diktatoren Saddam Husseins luksusyacht.

Ifølge BBC er ingen villige til å gi 350 millioner kroner for 270 fot lange Basrah Breeze, som også er utstyrt med en hemmelig tunnel som fører rett til en mini-ubåt.

Skylder på finanskrisen

Nå taues yachten tilbake til Irak fra Europa for å spare på båtplass-utgiftene, og irakiske myndigheter skylder på finanskrisen.

- Den irakiske regjeringen er ikke i stand til å få solgt båten, nå som verden går gjennom en økonomisk krise, sier en talsmann fra regjeringen ifølge BBC.

KAN BLI DIN: Om overdådig dekor og tidligere eiere ikke plager deg, kan du snart boltre deg ombord 270 fot flytende luksus.

Men ryktene vil ha det til at det ikke bare er finanskrisen som er årsaken til at yachten - som Saddam selv aldri skal ha brukt - er vrien å selge. Skipsmeglerne tror nemlig at den arabiske utsmykningen med mørkt tre-interiør, gullkraner, tunge tepper og sterke farger ikke gjør at yachten faller i smak hos hvem som helst.

Båten ble bygget ved et dansk verft i 1981. Alle som var involvert i byggeprosessen måtte sverge å ikke avsløre noen hemmeligheter rundt fartøyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere