NA24.no


Den kjente arkitekten Jan Inge Hovig tegnet villaen i Asker for Dressmann-gründer Frank Varner i 1972.
Den kjente arkitekten Jan Inge Hovig tegnet villaen i Asker for Dressmann-gründer Frank Varner i 1972. Foto: Krogsveen

Får ikke solgt Varners «James Bond»-villa

Funkisperle i Asker satt ned fra 15 til 13,5 millioner.

I 1972 fikk klesmagnaten Frank Varner bygget et gigantisk funkishus på Nesbru i Asker. Arkitekten var Jan Inge Hovig, som blant annet tegnet Ishavskatedralen i Tromsø.

Villaen, som har et primærrom på 476 kvadratmeter, ble brukt privat av Varner-familiens frem til 2005, da det ble solgt til Varner-Gruppen.

Norges største privateide kleskonsern fikk nytt hovedkvarter på Slependen tidligere i år, og i midten august ble funkisvillaen på Nesbru lagt ut for salg med en takst på 15 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

De siste ti årene har villaen vært eid av Varner-Gruppen, som blant annet har brukt lokalene til møtevirksomhet.


Ingen bud
Det har imidlertid ikke vært lett å få solgt villaen, og søndag holdt Krogsveen en tredje visningsrunde. Prisantydningen er blitt satt ned til 13,5 millioner kroner.

- Det har vært enorm interesse på visninger, og vi har 20 personer på lista. Folk fra hele landet har tatt kontakt, sier Terje Tveit, som er daglig leder for Krogsveens kontor i Asker, til Nettavisen.

Han trekker frem to hovedgrunner til at huset i Grønsundåsen 23 likevel ikke er blitt solgt.

- Huset ligger i nærheten av E18, og man kan høre veien på baksiden. Flere interesserte har oppgitt trafikkstøy som årsak til at de ikke har lagt inn bud. I tillegg er det et voldsomt stort hus med 90-tallsstandard; det er mye som må gjøres.

Se prospektet og flere bilder av villaen.

Rolness på visning
Sosiolog og skribent Kjetil Rolness var en av dem som tok en søndagstur til Asker for å gå på visning i går. Han har lagt ut en statusmelding på Facebook der han omtaler huset som en «James Bond-villa».

«Det ble en wow-opplevelse. Sjekk bildene!» skriver Rolness.

James Bond-villa på billigsalg i Asker! Var på visning i dag. Ikke for å kjøpe hus, men for å smugtitte på en praktvilla...

Posted by Kjetil Rolness on 11. oktober 2015

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere