NA24.no

Får ikke være Holmgang-gjest

Sist oppdatert:
- Abid Q. Raja begrenser ytringfriheten, mener Holmgang.

«Holmgangs» redaksjonssjef mener at advokat Abid Q. Raja begrenser ytringfriheten. Derfor får han ikke være gjest i programmet.

NA24 - din næringslivsavis

Advokat Abid Q. Raja har gått ut mot «Holmgang» på TV 2 og krever programleder Oddvar Stenstrøm fjernet. Raja mener at Holmgang er råpopulisme og at programmet derfor er farlig for samfunnet.

Ble presisert
Raja viser blant annet til et program i forrige uke hvor spørsmålet om «radikale muslimer er en trussel mot vestlige verdier» ble stilt.

- Jeg lurer på om Raja så debatten i det hele tatt. Det ble presisert flere ganger i debatten at dette gjaldt radikale muslimer og enkelte små grupper og ikke muslimer generelt, sier redaksjonssjef i «Holmgang», Maria Ekornes Myhre, til NA24 Propaganda.

Myhre understreker at det ikke er aktuelt for Stenstrøm å trekke seg som programleder i «Holmgang».

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Begrenser ytringsfriheten
Raja har ikke vært gjest i «Holmgang» siden 2004, og det er det en enkel grunn til, mener redaksjonssjefen.

- Grunnen er fordi han ikke ville møte flere av deltagerne den gangen. Han forsøkte å ta regien over programmet blant annet ved å fortelle hvem vi skulle ha som gjester. Da han ikke fikk lov til det, begynte han å ringe og fraråde de andre deltagerne fra å delta. Jeg opplever at han forsøker å begrense ytringsfriheten på det sterkeste, sier Ekones Myhre.

«Holmgang» hadde i høst 382.000 seere i snitt og en markedsandel på like over 28 prosent i riksuniverset (12+).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere