NA24.no

Får mer Goliat-areal

Oljeselskapene bak Goliat-lisensen i Barentshavet har blitt tildelt tilleggsarealer.

Regjeringen har i tråd med forvaltningsplanen besluttet å godkjenne søknad fra Eni Norge AS, på vegne av interessentskapet i utvinningstillatelse 229, om tilleggsareal til Goliatfeltet. De to andre deltagerne i feltet er Statoil og DNO.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen for godkjennelsen er at det ifølge Oljedirektoratet er stor sannsynlighet for at de til nå påviste ressursene i Goliat-strukturen strekker seg ut over den eksisterende tillatelsen.

Tilleggstildelingen skal omfatte disse ressursene og også en oppsidemulighet som vil bli avklart gjennom en ny letebrønn.

- Disse mulige tilleggsressursene bør inkluderes i utvinningstillatelsen før en plan for utvikling og drift (PUD) på Goliat vedtas og innleveres til myndighetene. En PUD for Goliat forventes innlevert i 2008, med påfølgende stortingsbehandling, skriver OD i en pressemelding.

Interessentskapet i den nye utvinningstillatelsen, 229 B, blir etter forslaget lik den som er på feltet i dag med 65 prosent til Eni, 20 prosent til Statoil og 15 prosent til DNO.

Oljedirektoratets estimat for påviste ressurser per i dag er 40 mill. Sm3 oljeekvivalenter. Dette estimatet kan bli endret når ressursevalueringen av siste brønn er avsluttet, samt når resultater fra planlagte boringer foreligger.

Tilleggstildelingen ligger i beltet mellom 35 og 50 km fra grunnlinjen, hvor det i utgangspunktet ikke kan igangsettes ny petroleumsvirksomhet. Regjeringen gjør imidlertid ett unntak.

- Petroleumsvirksomhet i allerede tildelte tillatelser t.o.m. 19. runde videreføres, nye utlysninger og tildelinger i TFO-området tillates, og det åpnes for utvikling av tilleggsressurser i disse områdene, heter det i unntaksbestemmelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere