*Nettavisen* Økonomi.

Får nødlån

Latvia har mottatt 10,6 milliarder kroner fra EU.

Latviske myndigheter bekreftet mandag at landet har mottatt andre del av utbetalingen fra EU på 1,2 milliarder euro, eller knapt 10,6 milliarder kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge avtalen med EU-kommisjonen skal halvparten av pengene gå til å finansiere landets budsjettunderskudd, mens den andre halvdelen skal bidra til å stabilisere den finansielle sektoren, skriver di.se.

-EU-kommisjonens låneutbetaling er et positivt signal på at de internasjonale partene er fornøyd med de budsjettinnstramningene vi har foretatt for det inneværende år, men nå er det viktig at vi arbeider knallhardt for å komme i havn med 2010-budsjettet, sier finansminister Einars Repse, ifølge Reuters.

Latvia er kanskje det europeiske landet som er hardest rammet av finanskrisen. EU-kommisjonen anslått ar bruttonasjonalproduktet i det baltiske landet vil falle med 13 prosent fra 2008 til 2009.

DnB NOR har virkelig gått på en smell i landet, og sier at situasjonen er bekymringsfull og at konsernet venter økte tap fremover.

Les mer Skuffende fra DnB NOR

Ved utgangen av første kvartal hadde DnB NOR samlede netto utlån på 23,4 milliarder kroner i Latvia, og det har siden forrige kvartal gått spekulasjoner om devaluering av den latviske valutaen.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.