*Nettavisen* Økonomi.

Får tilbake fem millioner

Foto: ¨Cornelius Poppe/Scanpix

Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå får tilbakebetalt millioner av sparebank.

14.09.10 09:07

I 2007 var den meritterte terrengsyklisten Dahle Fleså i Sandnes Sparebank for å diskutere om banken kunne bidra med finansiering til sitt husprosjekt. På den tiden var Sandnes Sparebank sponsor for Flesjå.

I samme møtet presenterte banken henne for et eiendomsprosjekt i Slovakia, som skulle satse på boligutvikling i Bratislava. Da Flesjå forlot banken etter halvannen time, hadde hun investert fem millioner i prosjektet. Det skulle hun komme til å angre bittert på, skriver Dagens Næringsliv mandag.

Bankens plan var å kjøpe boligprosjekter for minst én milliard kroner, men i dag er eiendomsprosjektet i Slovakia nedlagt.

Bankklagenemnda viser til at eiendomsprosjektet var risikofylt og ment for bankens profesjonelle kunder.

«Nemnda kan vanskelig se at investeringen fremsto som fornuftig for klager, tatt i betraktning hennes totale økonomiske situasjon og behov for å sikre sin økonomi for fremtiden», skriver nevnden ifølge DN.

Nemnda er også svært kritisk til Sandnes Sparebanks ulike roller i eiendomsprosjektet i Slovakia.

Banken var både stor eier i fondet og hadde i tillegg betydelige eierinteresser i selskapene som skulle forvalte prosjektet. En enstemmig nevnd kom til at Sandnes Sparebanks rådgivning bragte Flesjå inn i «en utilrådelig investering» og at banken dermed har sviktet i sin rådgivning.

Nå må Sandnes Sparebank betale tilbake det hun har investert i prosjektet.

- Vi følte vi hadde en sak som var veldig riktig i forhold til det gale banken hadde gjort mot oss, så å få medhold i Bankklagenemnda er en skikkelig seier for oss, sier Flesjå til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.