Gå til sidens hovedinnhold

Får utvide Statoil-terminal

Amerikanske energimyndigheter har nå godkjent utvidelse av LNG-terminalen Cove Point på østkysten av USA, samt fire andre prosjekter

Det går frem av en pressemelding fra de amerikanske energimyndigheten Federal Energy Regulatory Commision (FERC) har sendt ut torsdag kveld norsk tid. I tillegg til godkjennelsen for Cove Points ekspansjon, har FERC gitt godkjennelse til byggingen av tre nye importterminaler for flytende naturgass (LNG), samt ekspansjon av en terminal som allerede er under bygging.

Dominion Cove Point hvor Statoil har sikret seg en god porsjon av kapasiteten på en lengre kontrakt, vil etter godkjennelsen kunne bygge ut anlegget for å håndtere ytterligere 800 millioner kubikkfot per dag og øke lagringskapasiteten med 6,8 milliarder kubikkfot.

Cove Point har i dag en kapasitet på en milliard kubikkfot per dag. Statoil sikret seg kapasitet ved Cove Point i forbindelse med planen om eksport av LNG fra Snøhvit til det amerikanske markedet. Terminalen ligger i delstaten Maryland på USA østkyst.

Inkludert den nye kapasiteten ved Cove Point godkjente FERC i går byggeplaner med en samlet kapasitet på inntil 8,2 milliarder kubikkfot, og på sikt 9,7 milliarder.

De nye terminalene er energiselskapet Cheniere’s Creole Trail LNG i delstaten Louisiana, Sempra Energy’s Port Arthur LNG på kysten av Texas, BPs CrownLanding i New Jersey, samt en ekspansjon av det allerede godkjente prosjektet Sabine Pass LNG i Louisiana.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her