NA24.no

Fare for storstreik i alle norske havner

FARE FOR STEIK: Lørdag morgen kan aktiviteten ved alle landets havner stoppe opp.
FARE FOR STEIK: Lørdag morgen kan aktiviteten ved alle landets havner stoppe opp. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)
Mosjøen er unntaket dersom meklingen ikke fører fram innen midnatt.

– En streik vil få store konsekvenser fordi så å si alle havnene i Norge tas ut. Det betyr at lossing og lasting av båter blir stoppet, mener nestleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til NTB.

Det LO-tilknyttede forbundet er i ringen hos Riksmekleren på dag to fredag, sammen med NHO Logistikk og Transport. Oppgjøret om havnetariffen gikk til mekling tidlig tidligere denne uken.

Bakgrunnen er ifølge NTF at arbeidsgiverne mener forbundets tariffavtaler ikke skal gjelde på privat område. Fagforeningen mener det vil kunne åpne for at havneeiere kan leie bort havner til private drivere og påstå at havnene dermed er private, for således å kvitte seg med tariffavtaler.

NTF gir dispensasjon for konteinere med medisinsk utstyr. Dessuten vil passasjertrafikken gå som normalt.

– Pressmidlet vårt er å ramme de store havneeierne økonomisk, så passasjerferjene vil ikke bli berørt, sier Johnsen i NTF.

Dersom meklingen ikke fører til en løsning innen midnatt fredag, vil havnearbeidere i 21 havner landet rundt gå ut i streik. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere