NA24.no

Farlig med press på piratene

Sist oppdatert:
Det økende presset med internasjonale krigsskip har gjort piratene mer desperate og aggressive.

Det mener forsker i pirateri Lars Bangert Struwe ved Det danske institutt for militære studier. Til AP sier han at de seneste dagenes oppgjør mellom piratene utenfor Somalias kyst og amerikanske og franske redningsaksjoner, betyr at situasjonen har blitt farligere for sjøfolkene som seiler i området.

NA24 - din næringslivsavis

- Piratene har blitt presset det seneste halvåret, særlig fra desember frem til nå har ikke antallet av vellykkede aksjoner vært så høyt som tidligere, sier forskeren.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bangert Stuwe mener at løsningen på kort sikt er å øke antallet av krigsskip i området. På grunn av krigsskipene må piratene bevege seg til nye havområder, som typisk ligger lengre vekk fra kysten. Det øker til gjengjeld aggressiviteten og desperasjonen til piratene, mener den danske forskeren.

Piratene startet sin virksomhet med å seile ut fra kysten i små speedbåter. I den senere tiden har de gått over til å benytte moderskip og har beveget seg stadig lenger ut etter bytte.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere