Gå til sidens hovedinnhold

Vil arrestere Farouks pappa

En norsk forretningsmann anmelder faren til Farouk Abdulhak.

Få saker har fått så mye oppmerksomhet i Norge som drapet på Martine Vik Magnussen i mars 2008. Etter kort tid ble det klart at Farouk Abdulhak, som ble etterlyst av britisk politi, hadde flyktet til hjemlandet Jemen. Ettersom Jemen ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia, har myndighetene ikke maktet å få den siktede inn til avhør.

Nå rettes fokus mot faren til Farouk, den styrtrike forretningsmannen Shaher Abdulhak.

I et dokument NA24 har fått tilgang til, kommer det fram at en norsk forretningsmann har gått til anmeldelse av Shaher Abdulhak. Forretningsmannen sier at han ikke ønsker fokus på egen person.

- Vi kan ikke la denne saken gå i glemmeboken. Derfor har jeg snakket med juristen jeg vanligvis bruker, og kommet fram til at dette er en mulig vei å gå, sier han til NA24.

Anmeldes for seks forhold
Anmeldelsen av Shaher Abdulhak ble innlevert på Majorstuen politikammer lille julaften, altså 23. desember i fjor.

Han anmeldes for følgende seks forhold:

* Bistått Farouk Abdulhak med fluktmiddel fra gjerningssted og således medvirket til drap på en norsk statsborger i utlandet.

* Bistått og fremdeles bistår Farouk Abdulhak finansielt og med skjulested i Jemen.

* Hjulpet og fortsatt hjelper Farouk Abdulhak unndra seg etterforskning, tiltale og evt. rettsforfølgelse i UK.

* Finansiert Farouk Abdulhaks flukt fra britisk og evt. norsk rettsapparat.

* Avgitt falsk forklaring ift. hvor Farouk Abdulhak befinner seg, ref. advokat Mohammad Mahdi Baqwli sine uttalelser til norsk TV2.

* Bekreftet via sin talsmann David Wilson at han fortsatt har jevnlig kontakt med Farouk Abdulhak.

NA24 har fått bekreftet at anmeldelsen av Shaher Abdulhak er mottatt av norsk politi, som angivelig skal ha sendt saken videre til Kripos.

Mye i Europa
Det har lenge vært kjent at Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak, har vært mye på reise i Europa.

Han har også vært flere ganger i Norge, og da på besøk hos den kjente bergenske forretningsmannen Berge Gerdt Larsen.

Shaher Abdulhak er en meget innflytelsesrik forretningsmann i Jemen. Selskapet Ansan Wikfs, hvor familien til Shaher Abdulhak har eierinteresser, er en av det norske oljeselskapet DNOs partnere i noen av de lisensene selskapet er operatør for i Jemen.

Shaher Abdulhak skal også ha vært innblandet i DNOs virksomhet i Nord-Irak. Avisen Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Abdulhak og hans selskap skal være blant dem som er innblandet i en voldgiftssak i London i forbindelse med rettigheter til DNOs andeler i Nord-Irak. Dette er ikke blitt bekreftet.

Gjort inntrykk
I slutten av desember sa DNO-sjef Helge Eide følgende til NA24:

- Den tragiske Martine-saken har gjort et sterkt inntrykk på oss som arbeider i DNO. Våre tanker går til familien, og vi håper at saken blir løst så snart som mulig, opplyste han til NA24.

Det er viktig for Eide å presisere at DNO har liten innvirkning på Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak, og hans selskaper. Han trekker sammenligningen til samarbeidende selskaper på norske oljelisenser i Nordsjøen.

Les mer: - Martine-saken har gjort sterkt inntrykk

Ikke kjent med anmeldelsen
NA24 har også vært i kontakt med talspersonene for vennegruppen og familien til Martine Vik Magnussen. De kjenner imidlertid ikke til anmeldelsen.

- Jeg har overhodet ikke kjennskap til denne anmeldelsen, sier Odd Petter Magnussen til NA24.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud