Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Farstad ser utfordringer

Foto: Farstad Shipping
Supplyrederiet Farstad ser utfordringer for markedsbalansen.

-Ratenivået i spotmarkedet har vært lavere enn forventet i kvartalet. Dette er trolig et signal om at effekten av alle nybyggene nå begynner å gjøre seg gjeldende, skriver Farstad i rapporten for første kvartal.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet melder om høyt aktivitetsnivå i alle markeder og at markedsbalansen totalt sett for supplyskipsflåten er god.

Driftsinntektene falt fra 685,1millioner kroner i første kvartal i fjor til 625,2 millioner i årets periode. Dette inkluderer en salgsgevinst på 140,1 millioner kroner.

Farstad fikk et driftsresultat før avskrivninger på 325 millioner kroner, mot 408,7 millioner året før.

Driftsresultatet falt fra 330,5 millioner kroner til 236,1 millioner kroner. Resultatet før skatt lød på 190,6 millioner mot 308,9 millioner i fjorårets første tre måneder.

Analytikerne ventet ifølge Reuters et resultat før skatt på 158 millioner kroner, mens de ventet et driftsresultat i kvartalet på 208 millioner kroner.

Kontraktsdekningen for Farstad-flåten er omkring 75 prosent for resten av 2008. For neste år er kun 27 prosent av flåten dekket før eventuelle erklæringer av opsjoner fra befrakterne.

- Høy oljepris, oljeselskapenes økte fokusering på leteaktivitet, økt aktivitet subsea og et betydelig antall nye rigger under bygging tilsier fortsatt økt etterspørsel etter vår tonnasje, skriver selskapet.

Samtidig sier supplyrederiet at usikkerheten er knyttet til det store antall skip som er under bygging og som gir grunn til bekymring med hensyn til markedsbalansen fremover. De mange nybyggene gir også næringen en utfordring med hensyn til tilgang på kvalifisert personell, skriver selskapet.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!