NA24.no

Fartsløve bremset fredsmekler

Sist oppdatert:
I Sri Lanka er fartsgale sjåfører en større trussel enn borgerkrig.

COLOMBO/KILINOCHCHI (TV 2 Nettavisen): Det fikk norske pressefolk erfare da de fulgte fredsmekler Erik Solheim på hans turné i Sri Lanka i forrige uke.

Trafikkbildet i hovedstaden Colombo er kaotisk. Når en konvoi med firehjulstrekkere og en pressebuss på slep forsøker å presse seg gjennom den venstrekjørte trafikken, blir det enda verre.

På vei til åpningen av et buddhist-tempel sør for Colombo, presterte den overtrøtte sjåføren av pressebussen først å krasje med en motorsykkel. Senere, med bussen full av norske journalister, kjørte han inn i hekken på en pickup.

Ingen ble skadd i kollisjonen, men den ellers hurtige bilkonvoien med Solheim, livvakter, ambassadefolk og journalister på slep ble forsinket med flere minutter.

Solheim selv var ikke innblandet i uhellet, men pressefolkene fikk seg en støkk.

Tigerlaser

I de tamilkontrollerte områdene i nord har LTTE-geriljaen tatt affære overfor fartssyndere. Det fikk Norsk Folkehjelps medarbeider Saba Naganathan og TV 2 Nettavisens utsendte oppleve da de freste inn i en 30-sone på vei til tamiltigrenes hovedkvarter i byen Kilinochchi.

I veikanten sto en politimann med en liten, men effektiv lasermåler i hånden.

- Dere kjørte i 57 kilometer forklarte politimannen Heronadasen vennlig, og viste triumferende fram lasermåleren.

Kontrollen skjedde i en skarp sving etter en lang slette. Flere lastebiler skal ha veltet i svingen på grunn av for høy fart.

I Norge ville overtredelsen føre til beslaglagt førerkort. I tamiltigrenes land måtte Saba Naganathan hoste opp 600 rupi (40 kroner) i bot.

Heronadasen forklarer at politiet tar mange fartssyndere. Rundt ham står et titalls tamiler som også har blitt tatt, men som ikke har penger til å betale boten. De må pent vente til familien eller arbeidsgivere betaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere