NA24.no

Fast får grisebank av Goldman

Sist oppdatert:
Verdens største investeringsbank gir John M. Lervik og Robert Keith det glatte lag.

Det er lenge siden Fast og John M. Levik ble trukket frem som et av de mest spennende selskapene i Norge i nyttårstalen til selveste daværende statsminister, Kjell Magne Bondevik. Det er også lenge siden kampen mellom investorene Spetalen, Stordalen og Orkla på den ene siden, mot Robert Keith og Thomas Fussell på den andre siden.

NA24 - din næringslivsavis

Begge disse tingene var med på å trekke opp aksjekursen til Fast til høye nivåer. Det siste året har aksjekursen til Fast falt med hele 31,4 prosent, mens børsen i samme tidsrom har steget med 30 prosent. Nå helles enda mer bensin på bålet til Fastskeptikerne.

Stryk av Goldman Sachs
Verdens største meglerhus, Goldman Sachs, er ute med en ny analyse på Fast. Konklusjonen er en klokkeklar salgsanbefaling av Fast-aksjen. Goldman mener nedsiden i Fast-aksjen er på hele 30 prosent, og setter 12 måneders kursmål på bare 10 kroner.

- Vi starter dekningen av Fast som en Salg og legger den til i vår liste over salgskandidater i Europa, skriver meglergiganten i analysen.

I analysen trekker Goldman frem tre punkter som gjør meglerhusets analytikere meget skeptisk til det norske programvareeventyret. Goldman er skeptisk til Fast metode for å føre inntekter fra kontrakter, og kaller John M. Lervik & Co altfor aggressive i inntektsføringen. Dernest er Goldman meget skeptisk til hvor lang tid det tar før innbetingen fra kundene kommer etter at inntektene er ført i regnskapet. Kontantstrømmen i Fast er svært svak i forhold til inntektsutviklingen, mener Goldman.

Goldman Sachs tror heller ikke at Fast er en strategisk oppkjøpskandidat. Årsaken til dette er den svake finansielle posisjonen til selskapet, heter det i analysen.

Trekker frem ledelsen
Goldman gir også ledelsen i Fast det glatte lag, og trekker særlig frem ledelsens krysseierskap i selskaper Fast kjøper opp. NA24 har tidligere skrevet om Fast-topp John M. Lerviks eierskap i oppkjøpte Kopek AS i 2006. Goldman er meget skeptisk til både Kopek-kjøpet og Keith og Fussells involvering i Opticom-oppkjøpet og relaterte Total Sports Online.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere