*Nettavisen* Økonomi.

Fast leverer varene

Fast-sjef John M. Lervik leverer det markedet ventet: Kraftig vekst i overskudd og omsetning.

01.02.06 17:56

Programvareselskapet Fast Search & Transfer fikk et resultat før skatt på 5,9 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 3,5 millioner samme kvartal i fjor, og i tråd med analytikernes snittforventninger i en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

Omsetningen økte fra 20,4 til 31,1 millioner dollar. Her hadde analytikerne i snitt ventet 29,8 millioner dollar. Driftsresultatet økte fra 2,8 til 5,5 millioner dollar, i tråd med analytikernes forventning.

Fast melder om mange viktige installasjoner som ble gjennomført i kvartalet, og nevner spesielt Mapquest, som er en kart-tjeneste levert av nettportalen AOL i USA. Her er det Fast som leverer søkemotoren.

- Vi venter fortsatt lønnsom vekst, sa konsernsjef John M. Lervik om utsiktene for 2006, da kvartalstallene ble presentert onsdag ettermiddag.

Fast er lastet med kontanter, etter å ha gjennomført en emisjon i november. Selskapet har nå 131 millioner dollar i likvider, og har varslet at det kan bli aktuelt med oppkjøp fremover. I tillegg har Fast fremmet et bud på Opticom, som er den største eieren i Fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.