*Nettavisen* Økonomi.

Fast og SeaDrill i fokus

Nå fosser Oslo Børs frem på gode tall. Fast og de oljerelaterteaksjene er mest i fokus. SeaDrill-budet på Smedvig blir godt mottatt og trekker SeaDrill-kursen opp.

(NA24): - Det ser veldig bra ut akkurat nå, og det ventes bra resultater når selskapene leverer fjerde kvartalstallene om ikke lenge, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Fast
Meglerne trekker frem Fast og SeaDrill som det store caset mandag.

- Flere meglerhus er «bull» til Fast. Tallene som skal legges frem 1. februar er det stilt store forventninger til, sier en megler.

Både Carnegie og DnB NOR Markets har vært positive til Fast mandag.

Fast leverte nok en kontrakt. Denne gangen med New York Times som skal bruke selskapets søkeplattform på sine nettsider og i organisasjonen.

The New York Times Company gir ut The New York Times, The International Herald Tribune, The Boston Globe og 15 andre dagsaviser. I tillegg inngår ni tv-stasjoner, to radiostasjoner og rundt 35 nettsider i mediehuset.

Flere kontrakter i vente
- Og kontraktsmomentumet vil bare fortsette?

- Det ser veldig bra ut nå, sier administrerende direktør John N. Lervik i Fast til TV 2 Nettavisen.

Fast er en av vinnerne på Oslo Børs den siste tiden og stiger videre mandag.

The New York Times Company gir ut The New York Times, The International Herald Tribune, The Boston Globe og 15 andre dagsaviser. I tillegg inngår ni tv-stasjoner, to radiostasjoner og rundt 35 nettsider i mediehuset.

Forståelsen øker
- Det er et fantastisk momentum i Fast for tiden. Vi har gått fra 300 til 500 ansatte på ett år, sier Fast-sjef John M. Lervik til TV 2 Nettavisen.

Lervik ser at etterspørselen og forståelsen av søk øker fra måned til måned.

- Ledelsen i firmaer innen media, avisforetak og e-commerce begynner å se nytten av søk og at søk er virksomhetskritisk, sier Lervik.

Han trekker frem viktige Fast-kunder som norsk Schibsted og nå New York Times på selskaper som har forstått viktigheten.

SeaDrill positiv
- Det ser ut som at budet fra SeaDrill blir bra mottatt. Jeg tror de klarer å ta Smedvig, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

SeaDrill opplyste mandag at selskapet har kontroll på over 40 prosent av stemmene og 37 prosent av kapitalen i Smedvig.

John Fredriksens riggselskap SeaDrill byr 205 kroner for a-aksjen og 165 kroner for b-aksjen i Smedvig. SeaDrill har 40 prosent av stemmene og 37 prosent av aksjene.

Olje i fokus
Sterke oljeaksjer som Statoil, DNO og Norsk Hydro er de aksjene som er mest omsatt mandag, med henholdsvis 2.064 millioner, 948 millioner og 492 millioner kroner.

- Oljeprisen trekker oppover, og trekker oljeaksjene til nye høyere, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

PhotoCure dagens vinner
Dagens vinner er PhotCure med en oppgang på 14 prosent. PhotoCure har inngått en lisensavtale med GE Healthcare for optisk bildediagnostikk for diagnose av blærekreft i markedene utenfor USA og Norden.

I tillegg får GE Healthcare eksklusiv opsjon på markedsføring og salg i USA. Avtalen innebærer at GE Healthcare betaler 28 millioner euro til PhotoCure, som er knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser i avtalens løpetid. Syv millioner euro utbetales ved signering.

- I tillegg kommer inntekter fra royalties som totalt sett over tid vil beløpe seg til en verdi over de 28 millioner euro knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser, sier administrerende direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure til TDN Finans.

Europa trekker opp
Oslo Børs steg med 0,29 prosent mandag til 339,70 poeng.

Resten av Europa stegr mandag. I London er FTSE-indeksen opp 0,17 prosent til 5.739,10 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,13 prosent til 5543,52 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,24 prosent til 4.878,88 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag