NA24.no

Fast-salg ingen bombe

- Et salg har ligget i kortene, sier analytiker.

Investor og styremedlem Robert Keith i Fast mener at teknologiselskapet ikke ble solgt på billigsalg. Til NA24 fremholder Keith at Microsoft ikke fikk Fast billig. Selskapet blir verdsatt til 6,6 milliarder kroner.

- Dette er en «fair» pris, sier Keith til NA24.

NA24 - du næringslivsavis

Tilbudet fra Microsoft inneholder en premie på 42 prosent sammenlignet med fredagens sluttkurs. Mandag ble aksjen suspendert fra Oslo Børs. Det var selskapet som ba om det. Rundt en time etter at handelen på Oslo Børs åpnet tirsdag morgen kom meldingen om at Microsoft sluker hele selskapet.

- Smaker mer enn fugl
Allerede har storaksjonærer som Orkla og forvalterne i Hermes Asset management gitt tilsagn på tilbudet. Ledelsen og styret i Fast anbefaler også aksjonærene å slå til på budet fra den amerikanske teknologikjempen.

Orkla mener også at prisen er bra.

- Vi er fornøyd med prisen. Aksjen har steget fra 10,50 kroner før jul til 19 kroner. Så dette smaker mer enn fugl, sier investeringsdirektør Thomas Øybø i Orkla til NA24.

Ellers hadde de ikke akseptert.

Var priset høyere
Bernhard A. Steen skriver i sin NA24-blogg at Fast var verdsatt langt høyere for bare noen få år siden.

- Microsoft faktisk er svært fornøyde med prisen de i dag betaler for selskapet. De betaler altså under 20 kroner aksjen for et selskap som er langt mer modent og som har mye bedre produkter enn for to år siden, da prisforlangende sannsynligvis var over 30 kroner aksjen, skriver Steen.

Les hele bloggen til Bernhard A. Steen: Fast på billigsalg?

For øyeblikket virker det ikke som om markedet priser inn en budkamp rundt Fast. Microsoft har fått forhåndsaksepter på rundt 37 prosent av de utestående aksjene, og har kjøpt seg opp til 10,1 prosent av aksjene.

- Har vært aktuelle lenge
Fast-aksjen omsettes i skrivende stund for 18,60 kroner per aksje. Det er like under budet på 19 kroner.

- Vi har hatt et kursmål på 17 kroner og kjøpsanbefaling, sier analytiker Thomas Lie i Handelsbanken til NA24.

Analytikeren er blant få som har vært positive til Fast, og har ligget inne med det høyeste kursmålet. Resten av markedet har vært langt mer negative. Det har også kursutviklingen i aksjen vist. Spekulasjoner om at det ville komme et oppkjøp har svirret i markedet i langt tid.

- Microsoft er blant de aktørene som har vært aktuelle veldig lenge, sier Lie til NA24.

Blant annet siden de trenger høykvalitetsøk, sier analytikeren som mener prisen er bra og referer til kursmålet de ligger inne med.

- Dette er i tråd med det vi har sagt tidligere. Når «business intelligence»-markedet var ferdig konsolidert, var «enterprise search» det som sto for tur, sier Lie til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere