*Nettavisen* Økonomi.

Fast skuffer

Søkeselskapet Fast la frem en sterkere topplinje enn ventet, men klarte ikke helt å innfri forventningene.

03.08.06 11:44

Les NA24 på mobil

Internettsøkeselskapet Fast Search and Transfer klarte ikke helt innfri forventningene i markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om driftsinntektene økte til 38,5 millioner dollar i andre kvartal fra 24,1 millioner dollar i samme periode året før. Det er en økning på hele 60 prosent. Driftsresultatet endte på 6,1 millioner dollar, mens selskapet la frem et driftresultat på 4,1 millioner dollar i samme periode året før.

Kontrakt med gigantnettsted
Fast melder dessuten i dag at søkeselskapet har inngått kontrakt med nettstedet YouTube. Videonettstedet er blitt et av verdens største, og skal nå bruke søkesystemet FAST for Site Search.

Ifølge børsmeldingen vil Fast motta inntekter fra programvarelisenser, samt vedlikehold- og andre servicetjenester.

Noe under forventningene
Analytikerne hadde ventet at Fast skulle legge frem driftsinntekter på 36 millioner dollar og et driftsresultat på 7,1 millioner dollar, viser tall innhentet av TDN Finans.

EBITDA endte på 9,6 millioner dollar noe som var identisk med det analytikerne hadde ventet. Det justerte EBITDA endte på 9,94 millioner dollar mot 5,96 millioner dollar i samme periode året før.

Resultat før skatt ble på 7,61 millioner dollar mot 4,49 millioner dollar i samme periode året før. Det ga et nettoresultat på 5,33 millioner dollar mot 3,14 millioner dollar. Dette var også noe svakere enn hva markedet hadde ventet. Analytikerne ventet at markedet ville legge frem et resultat før skatt på 8,6 millioner dollar og et nettoresultat på 6 millioner dollar.

(Korrigert: IFRS-tall erstattet med US GAAP for å gi bedre sammenlignbare tall med forvetningene)

Venter vekst
Fast skriver i sin resultatpresentasjon at de løpende vurderer mulighetene for videre oppkjøp. Fasts strategi er å undersøke oppkjøps og fusjons muligheter som vil gi en akselererende vekst innen enterprise søkesektoren, og da gjerne selskaper som vil synergier mellom informasjonshåndtering og teknologi som vil bidra til å utvikle Fast ESP.

Søkemotorselskapet venter seg også mye av tredje kvartal og sier i presentasjonen at de har blitt invitert til å delta i utviklingen av nye forretningsmodeller og strukturer. Fast venter også at det vil komme nye inntektsstrømmer fra eksisterende kunder, samt at de vil få inn nye kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.