NA24.no

Fast-topp gjør comeback

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Etter to år er gründeren tilbake med et nytt selskap.

John M. Lerviks blir daglig leder i et nytt selskap som heter cXense, uttalt see - sense, og skal tilrettelegge eller optimalisere bedrifters eksisterende tjenester, slik at de fremstår bedre for sluttbrukeren, skriver digi.no.

Lervik er primært kjent som gründer av søkeselskapet Fast Search & Transfer, som i 2008 ble solgt til Microsoft. Etter at han sluttet i Fast, har Lervik sittet i ulike styrer, blant annet i børsnoterte Itera Consulting.

Med seg på laget har Lervik Mikal Rohde. Rohde er kjent fra sesam.no og som direktør for strategi- og forretningsutvikling i Schibsted.

- Vi har satt sammen et team vi håper kan være nytenkende i forhold til programvaretjenester. Det har blitt veldig mye innhold på nettet etter hvert. Vi ønsker å bygge tjenester som setter sluttbrukeren i sentrum, sier Rohde, styrelederstyreleder og medgründer i cXense til digi.no. Primærkundene til cXense vil være store nettportaler, mediebedrifter, underholding og telekom.

Rohde er bevisst vag når han beskriver løsningen selskapet tilbyr markedet.

- Teknologien vår er en kombinasjon av egentutviklet teknologi, som vi mener er kjernen - vår lille diamant. I tillegg bruker vi så langt det er mulig open source-teknologi som gjør at vi slipper å kode egne store systemer, sier Rohde.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere