NA24.no

Fast vinner på Cisco

Sist oppdatert:
Fast danket ut Google i kampen om Cisco. Det liker aksjemarkedet.

Markedet tar godt i mot nyheten om at Fast har sikret Cisco som ny kunde. Selv om kontraktene Fast har inngått med den amerikanske kjempen kun gjelder internettsiden Cisco.com, har avtalen en stor symbolsk verdi.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi erstatter Googles søkemotor på Cisco.com. «Alle» konkurrerte om denne jobben, også Autonomy og Endeca, sier IR-sjef Geir Harald Aase i Fast.

Oppsalgspotensialet lokker
Analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities mener det er det videre potensialet som er spennende med kontrakten fra Cisco.

Kontrakten Fast gjelder foreløpig kun for internettsiden Cisco.com, men Rød sier det er oppsalgspotensialet som lokker.

- Den symbolske verdien er viktig siden Cisco er et av de mest sofistikerte og profilerte IT-selskapene i verden. Dessuten vinner Fast kontrakten i konkurranse med Google, Autonomy og Endeca. En skal ikke undervurdere det, sier Ole Jørgen Rød i First Securities til NA24.

- Det blir nok lagt merke til når en så sentral IT-leverandører som Cisco bruker oss, sier Aase til NA24.

I dag bruker Cisco Google sin søkemotorløsning på sitt intranett. Totalt har Cisco 57.000 ansatte som er knyttet til dette intranettet. I tillegg kan også tilby Fast Business Intelligence løsning som er basert på søk.

Store kunder
Avtalen kan derfor vise seg å være strategisk viktig for Fast.

Søkemotorselskapet har i andre kvartal hatt stor pågang og skaffet 13 kontrakter som er store og viktige nok til å melde over Oslo Børs. Fast har en policy om å melde om kontrakter som er større enn 500.000 dollar i verdi eller er vesentlig strategisk viktig.

Blant selskapene som har valgt å benytte seg av Fasts søketeknologier er Lenovo, Procter & Gamble og Move. I tillegg er det en del mer ukjente selskaper.

- Vi har mange store kunder nå. Vi har IBM, Dell og Lenovo, sier Aase til NA24 som trekker frem at de store selskapene nå bruker Fast.

Blant vinnerne
First Securities har en kjøpsanbefaling på Fast med et kursmål på 25 kroner per aksje.

Fast-aksjen stiger 4,85 prosent til 14,05 kroner per aksje. Det er også stor interesse for aksjen. Fast meldte også om en kontrakt med Pingar. Dette er et mer ukjent selskap.

Følg Fast her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere