NA24.no

Fastholder rekordlav rente

Sentralbanksjef, Jean-Claude Trichet, Den europeiske sentralbanken, ECB
Sentralbanksjef, Jean-Claude Trichet, Den europeiske sentralbanken, ECB Foto: UWE ANSBACH (Scanpix)
Sist oppdatert:
Rentero i Europa.

Både sentralbanken i Storbritannia og Den europeiske sentralbanken bestemte torsdag å holde styringsrenten uendret.

Bank of England var først ute med vedtaket om å beholde styringsrenten på rekordlave 0,5 prosent for britene. Dette var også ventet av analytikerne.

Sentralbanken øker imidlertid rammen for kjøp av verdipapirer til 200 milliarder pund. Den tidligere rammen var på 175 milliarder pund. Ifølge en Bloomberg-undersøkelse er dette mindre enn det analytikerne hadde ventet, som var 225 milliarder pund.

- At BNP-tallene for tredje kvartal kom inn på nedsiden med -0,4 prosent er nok mye av grunnen til at mange venter en økning i kjøpene av verdipapirer. Det har helt klart økt sannsynligheten for utvidelsen av rammen, men vi heller mot at den pengepolitiske komiteen legger vekt på bedringen man har sett i de fleste andre nøkkeltall både i UK og internasjonalt. Får vi rett vil det sannsynligvis føre til en oppgang i britiske renter idet BoE allerede har brukt hele den nåværende rammen for kjøp av verdipapirer, skrev Nordea Markets i en rapport i dag tidlig.

Den europeiske sentralbanken bestemte å holde styringsrenten på 1,0 prosent. Dette var også ventet blant analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere