*Nettavisen* Økonomi.

Fatah i føringen

Stemmelokalene i Palestina stengte onsdag kveld klokken 18.00 norsk tid. Nå er tellingen er i full gang.

26.01.06 07:51

Meningsmålinger som ble gjort like før valglokalene åpnet onsdag tidlig viste at det var nesten dødt løp mellom Hamas og Fatah, melder nyhetsbyrået AP. Onsdag kveld ligger det an til at Fatah kommer til å vinne valget, men militante Hamas ligger også an til å gjøre et godt valg sammen med flere uavhengige kandidater, melder TV 2 Nyhetene.

De første rapportene forteller at flere hundre tusen palestinere har gått til stemmeurnene i dag, i det første demokratiske valget siden landets første parlamentariske valg i 1996. Palestinerne har i dag også fått en offisiell fridag for å bruke stemmeretten sin.

Det er 132 seter i parlamentet som skal fylles opp og det kan komme til ende opp med en storkoalisjon mellom de to ledende partiene.

Rundt 13.000 politi- og sikkerhetsfolk var utstasjonert ved de 1.008 valglokalene i løpet av onsdagen, men det er foreløpig ikke meldt om uregelmessigheter.

Den palestinske lederen Mahmoud Abbas som ble valgt i fjor vil fortsette å være overhode i landet uavhengig av valgresultatet.

Det endelige valgresultatet er ventet å være klart sent onsdag kveld, eller tidlig torsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag