NA24.no

Fattig trøst for de styrtrike

Foto: Knut Falch (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Superinvestorenes pengebinge er fortsatt ikke trygg mot nytt børsfall.

- Til tross for rentekutt og Bush sin økonomiske gavepakke er det ingen ting som tyder på at bunnen ennå er nådd, mener analytiker. Det er dårlig nyheter for superinvestorenes pengebinge som fortsatt sliter med kraftige innhugg i formuene.

NA24 – din næringslivsavis

Klarer halve nedgangen
- Rekylen vil mest sannsynelig ta igjen halvparten av børsfallet før det går nedover igjen, sier aksjestrateg Terje Nyborg i det nye meglerhuset Landsbanki.

Han forklarer at en børsrekyl historisk sett maksimalt klarer å ta igjen halvparten av fallet før gevinstsikringer og uroligheter sørger for nok en nedtur.

- Dette er jo svært usikkert i begge retninger. Alt står og faller på om det blir myk eller hard landing i USA. Men det vil nok bli en del svingninger i neste uke for da kommer det en del mikro- og makrotall som folk venter spent på, sier Nyborg.

Fortsatt store tap
Det er dårlige nyheter for de store investorene på Oslo Børs. Stein Erik Hagen, som blant annet er tungt inne i Orkla og Rec, er i hardt vær på grunn av børsfallet. Milliardærens papirtap siden nyttår ligger nå på rundt 7,4 milliarder kroner, som er en forbedring på neste 2 milliarder fra den foreløpige bunnen.

Også skipsreder og milliardær John Fredriksen som er den største privatinvestoren på Oslo Børs, sliter fortsatt med ringvirkningene av det store børsfallet. Selv om børsformuen hans har tatt seg litt opp de siste dagene ligger han fortsatt med et foreløpig papirtap på rundt 5,5 milliarder kroner siden nyttår.

Også Kjell Inge Røkke har tapt store penger. Siden nyttår har verdien av Røkkes aksjer falt med om lag 2,7 milliarder kroner. Det er riktig nok en forbedring fra bunnen da han lå med et tap på rundt 3,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere