NA24.no

FBIs skrekk til Norge

Sist oppdatert:
Verdens mest kjente hacker kommer til Norge for å røpe datatyvenes hemmeligheter.

Kevin Mitnick ble verdenskjent da FBI omtalte ham som «most wanted computer criminal in United States history». Dette etter at han stjal forretningshemmeligheter fra blant annet Motorola, Novell, Nokia, Sun og Universitetet i Sør-California.

Dømt for hackervirksomhet
Myndighetene mente Mitnick hadde gjort skade for flere titalls millioner dollar, og i 1995 ble han dømt.

I 2000 ble han en kultfigur etter at Hollywood filmatiserte hans historie i filmen Takedown.

42 år gamle Kevin Mitnick slapp ut av fengsel for seks år siden på betingelse av at han ikke skulle røre en datamaskin på tre år, ikke jobbe som konsulent eller rådgiver for noe selskap med tilknytning til IT-industrien, og ikke reise utenfor California uten spesiell tillatelse.

Under sitt fengselsopphold ble han deler av tiden holdt i isolat fordi det gikk rykter om at han kunne avfyre deler av USAs atomarsenal bare ved å plystre i telefonen.

Fra kriminell til foredragsholder
De siste årene har Mitnick brukt på å reise rundt og holde foredrag. Nå kommer Mitnick på Paranoia 2006 i Norge, en konferanse Watchcom Security Group holder i oktober.

- Han har bekreftet at han kommer, og vi er naturlig nok svært stolte over at vi har klart det, sier Fred Habberstad hos Watchcom i en pressemelding.

På konferansen skal Mitnick snakke om hvordan han ser på «social engineering» i sikkerhetsøyemed. Det betyr i korte trekk hvordan en kan bryte seg inn i et system gjennom å lure andre brukere, fremfor å bryte seg gjennom brannmurer og andre sikkerhetsløsninger.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere