NA24.no

Feiret sønnen for 200.000

Sist oppdatert:
Tore Aksel Voldberg inviterte 85 kompiser, blant dem Stordalen, Reitan, Tvenge og Mæle, til sin 150-millionersbolig.

Nesten hele finanseliten var på plass på hjemme hos turbotraderen Tore Aksel Voldbergs på Skøyen Hovedgård mandag – en av Norges flotteste privatboliger - trolig en verdi på over 150 millioner kroner. Anledningen var finansmannen Tore Aksel Voldbergs nyfødte sønn.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Cowboyboots og Bentley
Hotellkongen Petter Stordalen var selvfølgelig på plass i cowboyboots og Ola Mæle kom i sin elegante Bentley. Investorbrødrene Torstein og Øystein Tvenge var der, det samme var investor Jan Haudemann-Andersen, kuttismebrødrene Ole Robert og Kjell Magnus Reitan, venturekongen Rune Rinnan, toppmeglerne Stig Rognstad, Gaute Eie og Morten Groven samt eiendomsinvestor Alf Ulven.

I tillegg hadde storinvestoren invitert gamle venner fra Aremark og studiekompiser fra BI.

Hummer og sigar
Det ble servert hummer og de beste rød- og hvitvinene. Her var det hvite Mersaulter og røde Bordauxere og Burgundere av beste klasse. Og selvfølgelig var sigaren på plass, Havanna fra Cuba.

Trolig har gildet kostet over 200.000 kroner. Tore Aksel Voldberg er imidlertid ordknapp når det gjelder festen.

- Det vet du. Det har jeg ingen kommentar til, sier Voldberg til NA24.

Og finansmannen har god plass til å huse 85 kompiser. Skøyen Hovedgård er på rundt 2000 kvadratmeter. Voldberg har i mange år restaurert gården og bruker flere av de samme folkene som Kongen benyttet seg av på slottet.

- Detaljene er helt fantastiske
- Detaljene er helt fantastiske. Du skulle sett de takene, sier en kilde til NA24.

I 1996 gikk Voldberg til innkjøp av Skøyen Hovedgård. Kjøpesummen den gangen var 25 millioner kroner. Siden har han brukte flere titalls millioner kroner på å pusse den opp. Fortsatt gjenstår litt arbeid før alt er ferdig.

Hovedhuset ble tegnet av Georg Bull og bygd i 1856 for bankmannen Nicolai A. Andresen. Tilbygget ble oppført i 1895 for August Andresen Butenschøn

Tore Aksel Voldberg har helt siden studietiden på BI på begynnelsen av 1980-tallet hvert interessert i aksjer og børs. Han brukte studielånet til å investere i aksjer. Og det gikk bra fra første stund. Han kuttet skolen etter hvert for å drive som aksjetrading på heltid.

Thundercoasteren
Voldbergs aksjehistorie er som thundercoasteren på Tusenfryd. Raskt inn og ut samt mye opp og ned og opp og ned og nå opp igjen.

Den første nedturen fikk han høsten 1987 da alle verdens aksjemarkeder stupte. Voldberg greide imidlertid å redde stumpene og bygde seg opp sakte men sikkert og på slutten av 1990-tallet var han igjen supertrader nummer en på Oslo Børs.

Alt gikk vel helt til han gikk på en kjempesmell i cruiserederiet NCL sommer og høsten 1998. Han holdt imidlertid hodet kaldt og våren 1999 løsnet det igjen for Aremarks store sønn. Han satt nedlastet med Opticom og Fast-aksjer og begge selskapene suste av gårde. På i underkant av ett år gikk Voldberg fra å være i kreditormøter det meste av tiden til å bli milliardær, i hvert fall på papiret.

Prøvde å selge for 100 mill.
Voldberg klarte imidlertid ikke å komme seg helt ut av Opticom før boblen sprakk og fikk igjen noen tøffe år i 2001 og 2002. Han la blant annet ut gården for salg til 100 millioner kroner uten å lykkes.

Men siden våren 2003 har livet smilt til Voldberg. Han har rukket å bli far til to, giftet seg med Høyres Julie Brodtkorb Voldberg og igjen har hans formue vokst til et tresifret millionbeløp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere