NA24.no

Feite folk er gull verdt

Etterspørselen etter legemidler mot fedme er så stor at det i fremtiden fort kan bli det største markedet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det finnes ingen effektive legemidler mot fedme i øyeblikket, men globalt brukes det milliarder på forskning for å finne et legemiddel. For dersom den effektive pillen mot fedme dukker opp vil investorene håve inn mangfoldige milliarder.

NA24 - din næringslivsavis

- Verdens 15 største legemiddelprodusenter har alle fedmeavdelinger som forsker og utvikler en rekke legemidler, forteller fedmeforsker og professor Arne Astrup, som er leder for Institut for Human Ernæring på den danske Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, til business.dk.

For tiden finnes det tre godkjente fedmemidler på markedet fra de internasjonale legemiddelprodusentene Abbott, Roche og Sanofi-Avensis, men ingen av disse er spesielt effektive og har en rekke bivirkninger som depresjoner og blodtrykkøkninger.

- Problemet er de kun gir et vekttap på fem til seks kilo med en diettplan og mosjon, men pasientene veier jo ti til 30 kilo for mye. De legemidlene vi har i dag er en begynnelse, men vi mangler noe som er mer effektivt og har færre bivirkninger, sier Astrup, til business.dk.

For at et legemiddel skal bli godkjent for fedmebehandling må det være et vekttap på minst fem prosent i løpet av ett år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere