*Nettavisen* Økonomi.

Fem mobilduppeditter å ønske seg til jul

Kom igjen, Nisse. Vi vil ha harde pakker til mobilen.

05.12.10 15:31

[Mobilen.no]: Heller ikke i år skal julenissen ha noen unnskyldning for ikke å komme med sekken full av de viktige og riktige julegavene, nemlig de som på ett eller annet vis har med mobiltelefoni å gjøre.

Her har vi samlet noen julegavetips for den som er litt over snittet interessert i mobilteknologi, og for de som bare ikke visste at de var det.

På med lesebrillene, Nisse - i år er dette noe av det du må få med deg!



Parrot iPhone-helikopter.

Klikk på bildet for å forstørre.


Dette er antakelig noe av det grommeste tilbehøret du kan få til iPhone. Kort fortalt dreier det seg om et helikoter som reagerer på bevegelsene du gjør med din iPhone. Helikopteret er elektrisk og beveger seg nesten lydløst. Konstruksjonen er laget slik at både helikopteret og gjenstander det måte møte på sin vei skal overleve et sammenstøt.



Aller stiligst blir det om du kjenner noen andre som har et tilsvarende helikopter. Da kan dere fly sammen, og drive virtuell krigføring fra iPhone-skjermen.

Les også: Parrot med norsk nettbutikk


Pris: Ca. 3000 kroner

Sony Ericsson LiveWiew

Klikk på bildet for å forstørre.


Denne dingsen er på størrelse med ei klokke, og på den frimerkestore skjermen kan du lese statusoppdateringer fra Facebook, tekstmeldinger og innkommende anrop. Du kan også styre musikken du har i telefonen. På Android Market finnes to applikasjoner som gjør tilkobling og bruk enkelt. Men husk at du må ha en mobiltelefon med Android 2.1 eller nyere for at det skal virke.

Les mer om Sony Ericsson LiveView.

Pris: Ca. 500 kroner

Samsung Galaxy Tab/Apple iPad

Klikk på bildet for å forstørre.


Årets julegave? Nå er både Samsung Galaxy Touch og Apple iPad i salg. Disse nettbrettene fungerer som TV, spillkonsoller, PC, e-post-verktøy, bøker, magasiner, strykejern og sikkert mye annet også. Om du skal velge det ene eller det andre av disse brettene får være opp til deg.



Galaxy Tab er best for den som farter mye, og innholder i tillegg til de nevnte funksjonene også mobiltelefon. iPad er større og tyngre, men samtidig er den lettere å lese på, gir en bedre surfeopplevelse og har bedre batterikapasitet.

En sammenlikning av de to finner du her.

Pris: Avhengig av modell.

Finn pris på iPad her
Finn pris på Galaxy Tab her

XtremeMac Minidock ladestasjon med vekkeklokke app

Klikk på bildet for å forstørre.


Endelig kan iPhone bli en skikkelig klokkeradio – riktig nok uten radio. Men ladefoten fra XtremeMac har en god høyttaler. En egen applikasjon sørger for at du kan lese klokken hele natten igjennom uten at rommet bader i lys fra mobilen, og du kan velge hvilken musikk du vil bli vekket til, eller om du vil våkne til bølgeslag eller fuglekvitter. Mange andre funksjoner har den også.

Her kan du lese vår test av ExtremeMac

Pris: Ca. 800 kroner


Golla mobilveske

Klikk på bildet for å forstørre.


Mobil er mote, og skal vi først ha en bæreveske så skal den være moteriktig den også. Golla har et bredt utvalg av vesker som passert til de fleste mobiler.



Pris: Avhengig av modell

Her kan du sjekke priser på Golla-produkter i vårt prissøk.

Det er enda flere fete dingser der ute:
Se de 5 siste julegavetipsene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.